Annons
Foto: Arkivbild / Trästockfestivalen

Festivalarrangörerna i Skellefteå om osäkra läget inför sommaren: ”Till slut måste man ta ett beslut”

NÖJE Utifrån rådande läge, vilka förhoppningar har arrangörerna inför de planerade sommarfestivalerna i Skellefteå? Vi tar pulsen.

Annons

I slutet av förra veckan tillkännagav Joachim Manberg vid Enbar AB, som arrangerar Stadsfesten i Skellefteå, att sommarens evenemang inte blir av. De blåser av det hela av förutsägbara skäl. Smittläget gör att den bara inte känns möjlig att genomföra nu.

Arrangörerna har även lovat att flagga i god tid om det finns hinder. Festivalen flyttas därför fram till våren 2022. Enbar AB tänker återkomma med ett datum längre fram.

Skellefteå summertime

Förutsättningarna är potentiellt bättre för den sprillans nya Skellefteå summertime music & life festival, som planeras i månadsskiftet juli-augusti. Tidsspannet fram till dess tillåter arrangörerna att invänta den fortsatta utvecklingen på ett annat sätt.

Annons

– Men till slut måste man ta ett beslut, cirka två månader före som senast. Vi håller oss positiva och fortsätter planera för fullt, men vi förstår såklart problematiken och följer Folkhälsomyndighetens och regeringens regler, säger Gunnar Karlsson, som arrangerar festen på Norrvalla tillsammans med Peter Viklund och Anders Thylin.

– Vi har rätt många artister i pipen, men de sitter också och väntar. Vi hoppas att folk ska börja kunna resa mer, så att band kan ta sig hit från andra länder, säger Gunnar.

Trästockfestivalen

I somras tvingades även Trästockfestivalen ställa in, för andra gången sedan starten. 2021 markerar 30-årsjubileet för Sveriges största gratisfestival och arrangörerna är övertygade om en sak – någonting ska de hitta på. Vilken form det tar återstår att se.

Annons

– Det är en röra just nu, med allting som händer, så vi vet inte. Vad som än händer så har vi de här digitala lärdomarna från Snöstock. Någonting ska vi ha i alla fall, berättar Hugo Goldstyn vid Kulturföreningen Mullberget, som arrangerar Trästockfestivalen.

Artikeln är en del av Megafonen nr 3 – 2021. Läs hela tidningen här »

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons