Annons
Baserat på pressmeddelande

Drygt 6,7 miljoner från staten – så nyttjas ”skolmiljarden” i Skellefteå

NYHETER Syftet med bidraget som kallas "skolmiljarden" är att öka förutsättningarna för barn och elever att få den utbildning de har rätt till. Skellefteå kommun får 6 778 696 kronor för år 2021 av staten. I ett pressmeddelande förklaras de hur detta ska fördelas.

Annons

Bidraget fördelas lika mellan för- och grundskolenämnden och gymnasienämnden.

De drygt tre miljoner kronorna som går till för- och grundskolenämnden kommer i sin tur att fördelas mot elever som går i årskurs nio i grundskolan. Syftet med detta är att säkerställa att eleverna får den utbildning som de har rätt till innan avslutad skolgång.

Gymnasienämndens bidragshalva kommer att användas för eleverna som går sista året på gymnasiets olika linjer. Även här är syftet att trygga deras rätt till utbildning.

Annons

Fredrik Stenberg (S), ordförande i för- och grundskolenämnden, om resonemanget:

– Vi har valt att prioritera dessa resurser främst till de sistaårselever som finns inom grund- och gymnasieskolan för att vi ser störst behov här, säger han i uttalandet.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons