Annons
Baserat på pressmeddelande
Pär Lindholm är spelklar till tisdagens bortamatch. Foto: Skellefteå AIK

Kusmarkssonen tillbaka från andra sidan Atlanten – och spelklar i AIK: ”Helt fantastiskt att vara hemma”

SPORT Efter ett äventyr på andra sidan Atlanten står det klart: Kusmarkssonen återvänder hem. Pär Lindholm lämnar Boston för spel i Skellefteå AIK under resten av säsongen – samt fyra år till. "Ett lag jag har stort hjärta för", säger han i ett pressmeddelande.

Annons

Pär Lindholm gick genom AIK:s juniorled och visade framfötterna i såväl J18 som J20. Därefter blev det en sejour i HockeyAllsvenskan och HockeyEttan innan skutan vände hem igen. Han växte så småningom fram till en av SHL:s bästa centrar. Detta gav en NHL-chans hos Toronto, där det blev 61 matcher innan han trejdades till Winnipeg.

Efterföljande säsong skrev han ett tvåårigt avtal med storklubben Boston Bruins. 47 matcher senare står det nu klart att han lämnar USA för spel i Skellefteå AIK igen.

– Helt fantastiskt att vara hemma. Det går fort i hockey och det är härligt att vara tillbaka. Jag är tacksam över att få den här chansen och ser fram emot resterande säsong. Jag är sugen på att spela igen och speciellt i ett lag som Skellefteå AIK. Ett lag jag spelat i förut, som även går väldigt bra just nu, och ett lag jag har stort hjärta för.

Annons

”Vill ut och spela och tävla”

Pär är spelklar till tisdagens bortamatch och med bara en tävlingsmatch för Bruins denna säsong är det ingen överdrift att beskriva honom som ”taggad till tänderna”.

– Jag vill ut och spela och tävla. Det har varit alldeles för lite av det under senaste året så förhoppningsvis får man några matcher i sig och får varva upp lite grann, och bara kan gå in och köra helt enkelt, berättar han i pressmeddelandet och fortsätter.

– Jag vill bidra med hårt jobb, för det första, och ge laget lite mer stabilitet. Även försöka trycka dit någon puck och hela den biten. Jag ska ta vid där jag slutade senast.

Annons

Skellefteå AIK:s General Manager, Erik Forssell, om kontraktsförlängningen:

– Jättekul att få hem Pär. Både för den här säsongen och på ett längre kontrakt. Vårt lag känns starkt redan idag och med en spelare av hans kaliber stärker vi oss ytterligare inför slutspurten. Han är bra båda vägarna i spelet, kan användas i alla spelformer och är en bra lagspelare som står för mycket av det AIK vill stå för.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå AIK
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons