Annons
Foto: Pixabay

Bostadsmarknad: Villapriser i Västerbotten starkast uppåt i Sverige – Skellefteå sticker ut

BOSTAD På fredagen kom färsk data från Svensk Mäklarstatistik.

Annons

Sedan februari förra året har priserna på villor i Skellefteå kommun nu stigit med 18,1 procent. Motsvarande siffra för hela riket är 12,5 procent. Bostadsrättspriserna har ökat mer än dubbelt så mycket här (14,8 procent) än i riket som helhet (7,0 procent).

De senaste tre månaderna har villapriserna i kommunen stigit med 6,4 procent och bostadsrättspriserna med 12,6 procent – att jämföra med rikssnittet på 0,8 och 1,6 procent. Den starka utvecklingen i Skellefteå blir tydlig, även sett till övriga länet.

Under dessa tre månader har bostadsrättspriserna i Umeå kommun sjunkit med 4,3 procent, men villapriserna har stigit med 3,6 procent. Sammantaget i Västerbotten är den senaste tidens prisutveckling på villor också starkast i hela Sverige, med råge.

Sammanställning: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Under den här tremånadersperioden har 77 villor sålts i Skellefteå kommun, till ett medelpris av 2 081 000 kronor och ett snittpris per kvadratmeter på 17 456 kronor.

Samtidigt har 122 bostadsrätter sålts här, till ett medelpris av 1 558 000 kronor och ett kvadratmeter-snittpris på 22 617 kronor. Allt detta enligt Svensk Mäklarstatistik.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons