Annons
I Skellefteå håller Burlin Motor till på Solbacken. Foto: Burlin Motor

Övergång för 110 anställda när anläggningar säljs: ”Handlar om hitta en säker och stabil ägare”

NÄRINGSLIV Burlin Motors anläggningar i Skellefteå, Umeå, Piteå och Luleå förvärvas av Bilbolaget. I ett pressmeddelande berättar vd:n och ägaren Stefan Burlin om sina tankar kring försäljningen.

Annons

Burlin Motor har flera fullserviceanläggningar, 110 anställda och en omsättning på 700 miljoner kronor. Enligt överenskommelsen ska Bilbolaget-koncernen förvärva 40 procent av aktierna den 1 april och resterande 60 procent den 2 januari 2022.

I pressmeddelandet förklarar Burlin Motors vd och ägare Stefan Burlin att han vill trygga verksamhetens framtid, då han vet att hans barn inte kommer att ta över.

– Då handlar det för mig om att hitta en säker och stabil ägare som kan ta Burlin Motor in i framtiden. Dessutom får jag chansen att följa med och bygga ett riktigt stort Toyotabolag. Något som känns både inspirerande och spännande, säger han.

Stefan Burlin kommer att fortsätta verka som vd i bolaget för Bilbolagets räkning.

Annons

– Jag har stort förtroende för Stefan och tillsammans kommer vi att driva den fortsatta utvecklingen av Toyota i Norrland. Stefans erfarenhet och kompetens kommer att bli ett perfekt tillskott, säger Martin Persson, koncernchef och ägare.

– Sedan vi köpte Toyota Center i Sundsvall har önskemålet varit att köpa fler Toyota-anläggningar. Vi kommer att satsa på märket och genom att ha flera anläggningar kunna lägga fokus på samordning och utveckling, förklarar han i pressmeddelandet.

Totalt kommer Bilbolaget nu att ha 23 anläggningar mellan Norrtälje och Luleå.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons