Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Pixabay

Klart att två spelare förlänger med AIK: ”Har en stor roll – kommer spela ännu större roll”

SPORT Båda har klättrat längs juniorstegen i föreningen, båda har etablerat sig i SHL – och båda har skrivit på varsin förlängning. Nu står det klart att Adam Wilsby och Linus Lindström blir kvar i Skellefteå AIK till 2023. Det skriver AIK i ett pressmeddelande.

Annons

20-årige Adam Wilsby kom hit från SDE HF till säsongen 2016/2017 och fick chansen i J20 under debutåret. Därefter har han fortsatt växa, såväl fysiskt som spelmässigt, och han gjorde sin första A-lagssäsong på lån hos Södertälje under förra året.

Efter en lyckad lånesejour med 30 poäng på 41 matcher vände skutan norrut för SHL-spel. Han inledde denna säsong med att bli draftad av Nashville och har tagit raska utvecklingskliv på isen, med en växande poängskörd och över en kvart i snittande istid. Nu står det alltså klart att han blir Skellefteå AIK trogen i ytterligare två år.

– Det känns fantastiskt kul! Detta är något jag strävat efter så det blev en självklarhet att stanna kvar när jag nu fick chansen. Skellefteå har blivit som ett andra hem för mig så jag trivs väldigt bra här, berättar Adam Wilsby i pressmeddelandet.

Annons

– Jag känner många i föreningen, jag känner mig trygg här och har väldigt mycket att tacka för så man vill såklart ge tillbaka så mycket som möjligt, fortsätter han.

“Klubben jag brinner för”

Linus Lindström är född och uppvuxen i stan med Skellefteå AIK som moderklubb.

Han har visat framfötterna på samtliga nivåer inom föreningen och växt fram till ett föredöme med sitt stenhårda jobb. Under fjolårssäongen tog han även personligt poängrekord i SHL med sina 7 mål och 13 assist. Nu blir han alltså kvar i klubben.

– Det känns jätteroligt! Jag har spelat här hela mitt liv kan man säga. Det är den här klubben jag brinner för och den här klubben jag vill spela för så det är kul att få vara kvar. Jag känner att det är här jag kan utvecklas som bäst då vi har en stark struktur så jag kan ta ytterligare kliv och förhoppningsvis hjälpa klubben framåt, säger han.

Annons

– Sedan är det härligt att vara kvar hemma såklart, här har man ju familj och vänner. Det har alltid varit Skellefteå AIK som gällt när man växt upp så det är en ära att få fortsätta representera föreningen, fortsätter Linus Lindström i pressmeddelandet.

Skellefteå AIK:s general manager Erik Forssell om kontraktsförlängningarna:

– Jättekul att långsiktigt förlänga med Adam och Linus. Två unga killar som har en stor roll i vårt lag och som vi tror kommer spela en ännu större roll för oss de kommande två åren. Två spelare som vill bli bättre för varje dag och alltid sätter laget främst.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå AIK
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons