Annons
Foto: Räddningstjänsten

Villa utanför Norsjö brann ned – räddningstjänsten kunde hindra spridning: ”Ett riktigt bra jobb”

NYHETER Klockan 11.21 larmades om en villabrand vid Bjursele.

Annons

Räddningstjänstens släckningsarbete pågår för fullt på platsen. En ambulans är också där, men enligt SOS Alarm har ännu ingen person lastats för transport till sjukhus.

– Det ska inte vara någon kvar inne i byggnaden, berättar SOS-operatören.

Uppdatering, 12.07:

Polisen har inte heller några uppgifter om att någon person skulle befinna sig i huset. Det ska röra sig om en fullt utvecklad villabrand, vilket SOS Alarm bekräftar.

– Det slår lågor ut genom fönstren, förklarar SOS-operatören.

Uppdatering, 12.23:

Huset är övertänt. SOS Alarm uppger att räddningstjänsten nu fokuserar på att förhindra spridning till intilliggande byggnader. Ambulansen har lämnat platsen.

– Ingen patient behövde åka med, berättar SOS-operatören.

Uppdatering, 12.46:

Göran Josefsson, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten, berättar att huset snart är nedbrunnet. Han bekräftar att ingen person har behövt vård.

– Nu ligger fokus på att förhindra spridning. Det är bara fem meter till nästa byggnad så de jobbar på för fullt. Det låter som att det kan gå bra, de har tunga motorsprutor och kan dra vatten från sjön. Förhoppningsvis ska de lyckas, säger Göran Josefsson.

Initialt misstänkte räddningstjänsten att det skulle finnas gasoltuber i garaget, vilket skulle komplicera insatsen avsevärt av säkerhetsskäl, men så var inte fallet.

Uppdatering, 13.23:

Räddningstjänsten är fortfarande kvar och jobbar på platsen, uppger SOS Alarm.

Uppdatering, 14.30:

Räddningstjänsten håller på att avsluta sin insats. Merparten av styrkan förväntas lämna platsen snart. Viss efterbevakning och eftersläckning kommer att fortsätta.

Villan gick inte att rädda, men styrkan lyckades hindra spridning till intilliggande hus.

– De har gjort ett riktigt bra jobb, berömmer Göran Josefsson.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons