Annons
Baserat på pressmeddelande
Alexander Harpa, ägare av Combolt i Skellefteå. Pressbild: Combolt

Entreprenör miljonsatsar i lokalt företag – tror på ägaren: ”När jag investerar gör jag det i personer”

NÄRINGSLIV Skelleftebaserade Combolt får ytterligare kunskap och kapital när entreprenören och riskkapitalisten Örjan Berglund i Jörn investerar en miljon kronor. Det skriver Sparbanksstiftelsen Norrlands Riskkapitalstiftelse i ett pressmeddelande.

Annons

Combolt har fått stor uppmärksamhet för sin revolutionerande fästanordning med potential att ersätta traditionella muttrar, inom allt från bygg till stora industrier. 2014 tog företaget hem segern i tävlingen ”Vinn ett aktiebolag” med sin unika innovation.

2018 gick Sparbanksstiftelsen Norrlands Riskkapitalstiftelse in med 900 000 kronor i Combolt  och stiftelsens vd Maria Hedblom är positiv till Örjan Berglunds satsning.

– Det är bra få in fler ägare i företaget och jag är övertygad om att Örjan med sitt entreprenörskap blir en stark och engagerad delägare i Combolt, berättar hon.

Annons

Örjan Berglund är engagerad i att finansiera företag som ska ha antingen hela eller delar av sin verksamhet i Jörn. Investeringen i Combolt menar han handlar om såväl företagets innovatör och upphovsman Alexander Harpa, som själva produkten.

– När jag investerar gör jag det i personer, speciellt när det gäller mindre företag. Därför känns det självklart att investera i Combolt, eftersom Alexander är en ung och mycket strukturerad innovatör med framtiden för sig. Att produkten dessutom har en stor potential att förnya industrin ser jag som en bonus, säger Örjan Berglund.

Annons

Combolt har redan genomfört utvecklingsarbete och tester av produkten, så investeringen kommer framför allt att användas till att komma ut på marknaden.

– Nu ska vi ut och leverera det marknaden efterfrågar. Men för mig är det framför allt en möjlighet att få in Örjan, som med sin kunskap, drivkraft och erfarenhet är värd mer än något annat. Han är verkligen en superentreprenör i mina ögon och en riktig förebild, så jag ser fram emot en lärorik resa tillsammans, säger Alexander Harpa.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Sparbanksstiftelsen Norrlands Riskkapitalstiftelse
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons