Annons
Baserat på pressmeddelande
Det går att låna böcker utan att behöva sätta fot inuti biblioteken. Foto: Pexels

Alla närbiblioteken öppna igen: ”Viktigt att egna ansvaret finns”

NYHETER Stadsbiblioteket och Campusbiblioteket har öppnat för nödvändiga besök sedan en tid tillbaka. Nu har även samtliga närbibliotek öppnat, berättar kommunen i ett pressmeddelande.

Annons

Närbiblioteken har öppnat med ordinarie öppettider, samtidigt som Stadsbiblioteket och Campusbiblioteket fortsätter med nuvarande öppettider tills vidare. Inom kort ska även meröppet komma igång igen på närbiblioteken och på Campusbiblioteket.

Det råder fortfarande begränsningar i service och antal besökare, skriver kommunen:

Begränsat antal samtidiga besökare utifrån det enskilda bibliotekets möjligheter att hålla avstånd och undvika trängsel. Antalet besökare per bibliotek anslås tydligt vid entrén.

Biblioteken är ingen mötesplats, utan endast öppna för snabba och nödvändiga ärenden.

Begränsningar i sittplatser samt medier att läsa på plats.

Annons

Vi uppmanar alla som besöker oss att göra sina ärenden snabbt, max 30 minuter.

Självbetjäning gäller för datoranvändning och kopiering.

Besök biblioteken enbart om du känner dig fullt frisk.

Ta ansvar och håll avstånd till andra besökare och personal.

Det går att låna böcker utan att behöva sätta fot inuti biblioteken. En take away-påse kan beställas och sedan hämtas utanför. Personer i riskgrupp ska dessutom kunna få hemleveranser. Det går att få mer information genom att kontakta biblioteket i fråga.

Annons

– Biblioteksverksamheten är efterlängtad. Det känns bra att alla våra folkbibliotek nu är öppna igen, berättar Mikke Ejrevi, avdelningschef för kultur och bibliotek.

– Det är fortsatt väldigt viktigt att det egna ansvaret finns hos våra användare, att man respekterar vår uppmaning att endast besöka oss för snabba och nödvändiga ärenden samt att man naturligtvis stannar hemma vid minsta symptom, säger han.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons