Annons
Baserat på pressmeddelande
Beslutet kan komma att ändras om det kommer nya restriktioner. Foto: Pexels

Stadsbiblioteket öppnar för nödvändiga besök: ”Nu hoppas vi att det egna ansvaret finns”

KULTUR Skellefteå stadsbibliotek öppnar för nödvändiga besök den 7 januari. Det skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Annons

Beslutet tas efter att regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelat att bibliotek inte längre omfattas av uppmaningen att hålla stängt, med anledning av pandemin.

Biblioteket kommer enbart att öppna för självservice; med lån från öppen hylla och reservationshyllorna samt för personer som behöver använda en dator i 30 minuter.

Enligt kommunen kommer inte hela utbudet av bibliotekets tjänster göras tillgängligt nu. Det kommer exempelvis inte finnas tidningar och tidskrifter att läsa på plats.

Stadsbiblioteket kommer att hålla öppet fem timmar varje vardag samt lördagar enligt följande schema: måndagar och tisdagar mellan 14.00 och 19.00, onsdagar, torsdagar och fredagar mellan 09.00 och 14.00 samt lördagar mellan 10.00 och 15.00.

Annons

Biblioteket går att nå via e-post eller telefon under bibliotekets öppettider, samt via Bibblan direkt (tidigare digital kundtjänst) måndag till fredag mellan 12.00 och 17.00.

”Viktigt att bibliotek hålls öppna”

Tanken är att övriga bibliotek i kommunen ska hållas stängda till och med 24 januari, men även detta beslut kan komma att ändras. Samtliga bibliotek erbjuder reservationer och avhämtning efter överenskommelse med respektive bibliotek.

Sedan tidigare har biblioteket utökat antalet lån via bibliotekets e-tjänster och på senare tid även utbudet av e-böcker och e-ljudböcker. Du kan besöka bibliotekets hemsida för att se vilka e-tjänster som finns tillgängliga och hur du använder dem.

Annons

Kulturnämndens ordförande Daniel Sjögren är glad att servicen kan erbjudas igen.

– Vi vill dock poängtera att beslutet kan ändras om nya restriktioner kommer.

Mikke Ejrevi, avdelningschef kultur- och bibliotek, berättar att det känns bra att biblioteksverksamheten uppmärksammas som samhällsviktig på ett nationellt plan.

– Det är viktigt att bibliotek hålls öppna för de som verkligen behöver tillgång till våra tjänster. Nu hoppas vi att det egna ansvaret finns, att man respekterar vår uppmaning att inte besöka oss om det inte är nödvändigt och att man naturligtvis stannar hemma vid minsta symptom, fortsätter han i pressmeddelandet.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons