Annons
Baserat på pressmeddelande
Maria Hedblom, Maria Ottosson, Helene Hellmark Knutsson och Maria Olofsson. Foto: Pressbild

Startar plattform för att synliggöra kvinnors företagande: ”Här kan vi knyta ännu tajtare band”

NÄRINGSLIV Sparbanksstiftelsen Norrlands Riskkapitalstiftelse har startat en plattform för att synliggöra kvinnors företagande, tillsammans med Västerbottens landshövding Helene Hellmark Knutsson. Det skriver riskkapitalstiftelsen i ett pressmeddelande.

Annons

Plattformen heter ”De 4K” och står för kompetens, kapital, kontakter och kunder. Initiativtagarna är medvetna om att det redan finns ett stort antal väl fungerande lokala nätverk. Det som utmärker den nya plattformen är att den är länsövergripande och riktar sig specifikt till kvinnor som äger bolag och som investerar i företag.

– Vi verkar i en del av Sverige där tillväxten är riktigt hög och mycket tack vare alla affärsdrivna kvinnor, berättar landshövding Helene Hellmark Knutsson.

– I det här sammanhanget kan vi knyta ännu tajtare band och göra vår plats ännu bättre för kvinnligt företagande, fortsätter hon i pressmeddelandet.

Annons

Tanken är att erbjuda deltagarna möjlighet att delta på tematiska träffar runt om i länet. Under onsdagen den 2 december genomfördes en första workshop, där 36 kvinnor deltog i samskapande kring framtida träffar och andra ämnesområden.

Workshopen utvärderas nu och nästa träff är planerad till första kvartalet 2021.

– Det känns jättebra att vi är igång med det här arbetet. Att jobba tillsammans och med gemensamma krafter verka för en god regional utveckling har alltid varit viktigt och en av våra hjärtefrågor. Men det har givetvis blivit särskilt viktigt i dessa tider, säger Maria Hedblom, vd för Sparbanksstiftelsen Norrlands Riskkapitalstiftelse.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Sparbanksstiftelsen Norrlands Riskkapitalstiftelse
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons