Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Pixabay

NHL-meriterad back klar för Skellefteå AIK: ”Trygg i spelet med puck”

NYHETER Kanadensisk back är klar för Skellefteå AIK resten av den pågående säsongen.

Annons

24-årige Roland McKeown är uppväxt i Listowel, Ontario och inledde juniorkarriären i Ontario Hockey League för Kingston Frontenacs. 2014 valdes han i andra rundan (nr 50 totalt) av Los Angeles Kings men trejdades till Carolina Hurricanes året därpå.

Detta ledde till spel för deras AHL-filial Charlotte Checkers där det blivit totalt fyra säsonger (den senaste som kapten), en Calder Cup, 271 matcher, 16 mål och 68 assist. Han representerade även Kanada i JVM 15/16 samt spelade 10 NHL-matcher säsongen 17/18.

Annons

Nu står det klart att han ansluter till Skellefteå AIK Hockey på lån för resten av säsongen 20/21.

– Kul att få in Roland. En stabil tvåvägsback med bra ledaregenskaper. Han är trygg i spelet med puck och har en skridskoåkning som vi tror kommer passa in hos oss, säger Skellefteå AIK:s general manager Erik Forssell.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå AIK.
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons