Annons
Baserat på pressmeddelande

A-lagskontrakt för AIK-junioren: ”Ingen annanstans jag vill vara”

SPORT Han gjorde SHL-debut som 16-åring och har fått fortsatt förtroende i A-lagströjan sedan dess. Nu får Simon Robertsson ett rookiekontrakt, skriver Skellefteå AIK i ett pressmeddelande.

Annons

Simon Robertsson fyller 18 år i februari och har klättrat längs hela juniorstegen i Skellefteå AIK. Han har ända sedan U16-säsongen 2017/2018 – då han stod för 47 poäng på 26 matcher – fått chansen på en nivå högre under pågående säsong.

Detta gav så småningom möjligheten till SHL-debut i mötet med Luleå i december 2019. Han gjorde även första SHL-målet kort därpå. Nu har alltså ett treårigt rookieavtal trätt i kraft för Robertsson efter hans åtta A-lagsmatcher denna säsong.

– Det känns stort! Jag har ju varit med A-laget ganska mycket nu så det är skönt att man får vara kvar och att de tror på en. Nu skrev jag på för några år, det vill säga hela min juniortid. Det finns ingen annanstans jag vill vara. Jag vill stanna här, säger han.

Annons

Avtalet med Simon Robertsson sträcker sig över säsongen 2023/2024. General manager Erik Forssell är glad över att få behålla den egna produkten i A-lagstruppen.

– Det känns jättekul att få skriva ett långt kontrakt med Simon, en skicklig spelare från våra egna led. Vi tror att han har en väldigt spännande framtid här hos oss.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå AIK
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons