Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Arkivibld

NHL-spelaren återvänder till AIK: ”Jag har sett fram emot det en tid nu”

SPORT Efter 6 säsonger och 396 NHL-matcher återvänder Melker Karlsson från andra sidan Atlanten. Han är klar för resterande delen av säsongen 20/21.

Annons

Melker åkte över efter guldsäsongen 13/14 och gjorde snabbt avtryck i NHL med sin frejdiga spelstil. Det blev totalt sex säsonger för San José Sharks, varav en Stanley Cup-final, med ett slutfacit på 60 mål och 52 assist på 396 matcher.

Nu står det alltså klart att han återvänder till Skellefteå AIK med kontrakt för resterande delen av denna säsong, skriver Skellefteå AIK i ett pressmeddelande.

– Det känns jättekul! Jag har sett fram emot det en tid nu. Det var några grejer som skulle klaffa innan och nu har allt fallit på plats så det känns skönt att vara hemma och få spela här igen, säger Melker Karlsson och fortsätter:

Annons

– Det var hit man skulle när man var klar där borta, så det var inget att fundera på. Det är ju en lite speciell säsong och det är lite speciella förhållanden att komma hem under, men det ska bli kul att försöka hjälpa laget och vi får förhoppningsvis bygga vidare på något stort här.

“Tillbaka till den härliga tiden”

Melker kommer berikad med en hel del NHL-erfarenhet och vill lyfta fram det i sitt spel även i Skellefteå.

– Jag spelar ju ett rätt rivigt spel men hoppas kunna bidra med lite stabilitet samt försöka vara jämn i mitt spel, sedan får vi se vilken position de sätter mig på och hur jag kan bidra där.

Hur ska det bli att bära svartgul tröja nr 15 igen?

– Det tar en tillbaka till den härliga tiden. Man har bra minnen här, så det ska bli kul att skapa nya.

Annons

General Manager Erik Forssell är nöjd över att få hem Melker:

– Vi har haft en öppen diskussion under en längre tid så det känns otroligt kul att det är klart och att vi får hem Melker. Hans erfarenhet och kvalité kommer att göra oss mer stabila och kan hjälpa laget under resten av säsongen. Sedan har Melker ställt upp ekonomiskt på ett väldigt schyst sätt för klubben och det var tydligt att han ville komma hem och spela för Skellefteå AIK.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå AIK
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons