Annons
Foto: Skärmdump från föreställningen

Musikalisk, stämningsfull julshow – teatern bjuder på digital julklapp

KULTUR Om publiken inte kan komma till Västerbottensteatern så får teatern komma till publiken, nu med en stämningsfull show.

Annons

Med den digitala föreställningen Julkväll på Västerbottensteatern vill teatergänget hålla kulturgrytan kokande och bjuda på en musikalisk, stämningsfull show. Här medverkar Västerbottensteaterns vd Fransesca Quartey och kapellmästare Mattias Kågström, som ger egna versioner av kända julsånger tillsammans med en musikalisk ensemble.

På scenen ser vi bland andra Sonja Lindblom, Nils Lundqvist, Simeon Maya och cirkusartisten Marina Georgescu – samt annan personal som vill önska en god jul.

Fransesca Quartey förklarar att det här är ett alternativ till den fysiska julföreställning som har ställts in, till följd av restriktionerna för att stoppa spridningen av covid-19.

– Det finns ingen pandemi i världen som kan hejda den kraft som kulturen utgör. Vi saknar vår kära publik och hoppas naturligtvis kunna öppna dörrarna snart igen för att mötas. Till dess bjuder vi på en digital julklapp, säger hon i ett pressmeddelande.

Annons

Tillgänglig på äldreboenden

Förhoppningen är att den digitala julshowen även ska sprida glädje på Skellefteås vård- och omsorgsboenden. Den är tillgänglig via kommunens interna nätverk, för att kunna visas på ett smidigt sätt. Skellefteå kommun välkomnar det här initiativet.

– Vi hoppas att det kommer ge både de boende och personalen en mysig stund och ännu mer julkänsla, säger Maria Pahlberg, anhörigkonsulent på utvecklingsenheten.

Den cirka 30 minuter långa showen finns bland annat även tillgänglig på YouTube.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons