Annons
Kvinnan fördes till sjukhus för kontroll och greps senare av polisen. Foto: Arkivbild

Misstänkta mordbranden: Kvinnan anhållen på sannolika skäl – ”Risk för spridning till andra lägenheter”

NYHETER En kvinna sitter anhållen, på sannolika skäl misstänkt för mordbrand i Skellefteå. Förhör med henne hålls under dagen.

Annons

Branden utbröt i en lägenhet i ett flerfamiljshus i Sjungande Dalen i Skellefteå på tisdagen. SOS larmades klockan 11.07, räddningstjänsten ryckte ut och fick snabbt kontroll på situationen. En kvinna i 60-årsåldern fördes då till sjukhus för kontroll.

Senare på eftermiddagen tillkännagav polisen att kvinnan hade gripits, misstänkt för mordbrand. Hon anhölls samma dag. Sedan dess har polisen spärrat av lägenheten.

I dag är polisens tekniker på plats i lägenheten för att undersöka händelsen.

– Vi misstänker att branden var anlagd och att det har funnits risk för spridning till andra lägenheter, med fara för andras liv och hälsa samt omfattande förstörelse av egendom, säger polisen David Helgesson, gruppchef vid grova brott-enheten.

Annons

Den misstänkta kvinnan har en koppling till fastigheten, David Helgesson går inte in på närmare detaljer än så. Hon förhörs under dagen med en försvarare närvarande. David Helgesson har ännu inte hört hur hon förhåller sig till brottsanklagelserna.

Polisen har pratat med ett antal potentiella vittnen och fortsätter höra fler. Personer som har sett eller hört någonting av intresse uppmanas kontakta polisen via 114 14.

Senast den 1 januari ska åklagare fatta ett beslut om kvinnan ska häktas eller inte.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons