Annons
Stefan Löfven. Foto: Pixabay / Kristian Pohl vid Regeringskansliet

Regeringens besked inför jul och nyår: ”Den här mycket hårda restriktionen ligger kvar”

NYHETER Gränsen för max antal tillåtna personer vid offentliga sammankomster och offentliga tillställningar har tidigare sänkts till åtta personer. Detsamma blir norm för jul- och nyårsfirandet.

Annons

Beskedet tillkännagavs under en pressträff på tisdagen. När regeringen kom med de skärpta direktiven för antal personer i sociala sammanhang i november föreslogs de preliminärt gälla fram till jul – under förutsättning att läget skulle ha förbättrats nu.

– Situationen har inte förbättrats. Därför kommer den här mycket hårda restriktionen att ligga kvar, berättar statsminister Stefan Lövfen på tisdagens pressträff.

– Det gäller för alla att visa sunt förnuft, stor försiktighet och ännu mer eget ansvar. Max åtta personer är normen för alla sociala situationer, även över jul och nyår.

”Lyft luren och småprata”

Vice statsminister Isabella Lövin noterar att mötena med nära och kära lyser upp vintermörkret för många av oss – men att det inte går att fira jul som vanligt i år.

Annons

– Det betyder inte att vi ska sluta bry oss om våra nära och kära, berättar hon.

Isabella Lövin föreslår dessa att träffas utomhus eller digitalt. Hon uppmuntrar även till utökad telefonkontakt, inte bara mellan släkt och vänner. Även mellan grannar.

– Lyft luren och småprata. Låt årets julklapp bli ett omtänksamt samtal, säger hon.

Mer information om vilka direktiv som gäller inför kommande storhelger finns här

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons