Annons
Sponsrad artikel
Tomas Spett och Stefan Anundi är två av dem som jobbar på Bengt Dahlgren AB i Skellefteå.

Anrikt företag vill växa i Skellefteå – tror starkt på stadens utveckling: ”En av Sveriges bästa arbetsgivare”

ANNONS För två år sedan öppnade konsultföretaget Bengt Dahlgren AB sitt kontor i Skellefteå. Nu har det blivit dags att växla upp. “Skellefteå är en av Sveriges mest intressanta städer”, säger vice VD Lars Kjellgren.

Teknikkonsultföretaget Bengt Dahlgren AB grundades i Göteborg 1952, och har sedan dess vuxit till att bli en av Sveriges ledande oberoende konsultfirmor med närmare 600 anställda. Något som skiljer företaget mot många andra konsultföretag är ägandeformen.

– 1980 planerade Bengt att gå i pension och undersökte då möjligheten att sälja bolaget externt, men avdelningscheferna och VD:n ville hellre bli delägare, och så blev det. Den modellen har vi hållit fast vid sedan dess, berättar vice VD Lars Kjellgren som själv jobbat åt företaget i närmare 40 år.

Just att företaget är ägt av medarbetare gör att långsiktiga relationer och bra personalpolitik går före kortsiktig vinstmaximering.

Medarbetarna har en tendens att stanna kvar länge hos oss.

– Medarbetarna har en tendens att stanna kvar länge hos oss. Vi är stolta över att ha så pass låg personalomsättning som vi har, säger Lars.

Bengt Dahlgren AB har cirka 600 anställda i Sverige. Nu vill de växa även i Skellefteå.

Hemvändare

Av de närmare 600 anställda som jobbar åt Bengt Dahlgren idag sitter de flesta på kontor i södra Sverige, men de senaste åren har blickarna riktats mot Norrland. Lars Kjellgren har sett ett trendbrott de senaste åren gällande var människor vill arbeta.

– När en student började arbeta i Stockholm för 20-30 år sedan blev de näst intill alltid kvar. Idag är det annorlunda och jag märker att många hellre vill jobba i sin hemstad, som till exempel Skellefteå, säger han.

Jag märker att många hellre vill jobba i sin hemstad.

Det är mot den bakgrunden, i kombination med att Skellefteå är en av Sveriges just nu mest expansiva städer, som Lars inte tvekade när Skelleftebon Tomas Spett föreslog att företaget skulle öppna kontor i Skellefteå.

– Jag har själv jobbat med Tomas när han jobbade hos Bengt Dahlgren i Skövde, och allt med ett kontor i Skellefteå kändes helt rätt, säger Lars.

Familjär känsla

Till en början hyrdes en plats i ett företagshotell, men inom bara några månader hade ytterligare två hemvändare anställts och mer utrymme behövdes.

– Vi hittade denna centrala lokal just intill det nya Kulturhus-bygget. Som du ser ryms det betydligt fler än oss – så du förstår vilka ambitioner som finns, berättar Tomas när han visar mig runt.
Totalt har Tomas nu jobbat mer än 10 år för Bengt Dahlgren.

– Jag gillar engagemanget de visar för sina medarbetare och den familjära känslan, men även att det finns så stor andel seniora konsulter som är generösa med kunskapsdelning, säger han.

Jag gillar engagemanget de visar för sina medarbetare och den familjära känslan.

Skellefteåkontoret ligger centralt i gamla ”postenhuset” vid Sara Kulturhus.

Att personalpolitiken faktiskt fungerar har bekräftats flera gånger när företaget vunnit utmärkelsen Branschens bästa arbetsgivare fem gånger under 2010-talet, och dessutom Sveriges bästa arbetsgivare 2018 och Topp 10 attraktivaste arbetsgivarna för studenter 2019.

– När jag först såg det där tänkte jag att det mest var snack, men jag har insett att det är mer än ett diplom på väggen. De tar faktiskt hand om sina medarbetare på ett fint sätt. Dels genom roliga aktiviteter, men även att alla i företaget alltid är lätta att nå – oavsett vilken position de sitter på, säger Stefan Anundi som jobbat på Skellefteåkontoret sedan 2019.

Söker fler

När Skellefteåkontoret nu ska växa ytterligare eftersöks först och främst en uppdragsansvarig el-konsult, men även konsulter inom andra arbetsområden är intressant.

– Det händer enormt mycket på alla fronter i Skellefteå, och att vi skulle kunna vara 10-20 personer här inom några år är ingen omöjlighet, säger Tomas Spett.

Vill du vara med och utveckla kontoret i Skellefteå?

Läs mer om uppdragsansvarig el-konsult här, eller kontakta;

Disa Blomfeldt, HR
E-post: disa.blomfeldt@bengtdahlgren.se
Telefon: 072-989 07 02

Tomas Spett, Skellefteå
E-post: tomas.spett@bengtdahlgren.se
Telefon: 073-425 81 96

Läs mer på: www.bengtdahlgren.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Bengt Dahlgren AB.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons