Annons

SMHI:s varning för plötslig ishalka uppdaterad – gäller kustområdet

NYHETER SMHI varnar för halka i Västerbotten under onsdagen.

Annons

Det ska regna på kalla vägbanor. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för plötslig ishalka, som gäller hela länet. I kustområdet finns det risk för ishalka från onsdag morgon till onsdag kväll. Närmast kusten väntas temperaturen stiga under dagen.

I inlandet ska regnet föregås av snö, som sedan övergår till regn på kalla vägbanor. Här klass 1-varnar SMHI för plötslig ishalka från onsdag eftermiddag till onsdag kväll.

Uppdatering, onsdag 14.51:

SMHI har nu uppdaterat varningen som gäller för Västerbottens kustland. Under kvällen väntas en snabb uppklarning, som kan medföra att våta vägbanor snabbt fryser till. Det innebär en fortsatt risk för ishalka under sena kvällen och natten.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons