Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Pexels

Efterlyser yrkeslärare i Skellefteå: ”Otroligt givande och roligt jobb”

NYHETER Enligt Lernia vill många vidareutbilda sig nu. Samtidigt råder det brist på lärare, skriver Lernia i ett pressmeddelande.

Annons

I svallvågorna av pandemin står många på den svenska arbetsmarknaden utan jobb.

Ett sätt att komma vidare är vuxenutbildning. Det är en anledning till att utbildnings- och bemanningsaktören Lernia startar arbetsmarknadsutbildningar inom bygg och fordon på 28 orter i Sverige. Innehållet ska vara anpassat efter näringslivets behov.

Det finns ett stort behov av kompetens inom områdena, bland annat på grund av stora infrastrukturprojekt i landet, och utbildningarna är en tänkbar väg till jobb.

Utbildningarna ska vara populära, ändå är det en utmaning att hitta lärare. Lernia skriver att flera yrkeslärare skulle behöva rekryteras i Skellefteå och på andra håll.

Annons

– Bygg och anläggning samt fordonsteknik är två viktiga framtidsbranscher som ständigt förändras i takt med ny teknik och en högre efterfrågan på hållbarhet, berättar Catrin Rothman, verksamhetschef för vuxenutbildning vid Lernia.

I pressmeddelandet berättar hon berättar att näringslivet skriver efter personal.

– Det är ett stort problem att vi inte har lärare. Det är ett otroligt givande och roligt jobb att utbilda andra, och det hoppas vi att fler inser, fortsätter Carin Rothman.

Annons

För att bli yrkeslärare inom bygg och anläggning krävs ett yrkesbevis, eller tidigare erfarenhet av att utbilda. I Skellefteå ska det finnas ett särskilt behov av yrkeslärare inom träarbete, plattsättning, väg- och anläggningsarbete samt golvläggning.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Lernia
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons