Annons

Efter konstaterad smitta: Skärpta restriktioner återinförs på campus

NYHETER Nu skärper SFCS reglerna på campus i Skellefteå. Det innebär bland annat att studentpuben kommer att hållas stängd.

Annons

Den senaste tiden har utvecklingen kring smittspridning i samhället gått åt fel håll.

Carl Appelkvist, ordförande i Studentföreningen Campus Skellefteå (SFCS), berättar att en student har konstaterats smittad med covid-19 och att personen har suttit i karantän i snart två veckor. Nu har SFCS beslutat att återinföra skärpta restriktioner.

– Före sommaren beslutade vi att förminska studentlivet lite. Sedan efter sommaren så lättade vi på de reglerna, men skärper vi dem igen, förklarar Carl Appelkvist.

Det innebär bland annat att studentpuben kommer att hållas stängd tills vidare.

– Vi har också ett gäng underfunktioner till studentföreningen, som anordnar aktiviteter varje vecka. Där kommer reglerna att stramas upp. Dessutom blir alla möten och stämmor i föreningens styrelse helt digitala, berättar ordföranden.

Annons

”Måste försöka hålla ut”

Ida Lindh, strategiskt ansvarig vid Campus Skellefteå, välkomnar att studenterna tar ansvar och själva vidtar åtgärder nu när coronasituationen ser ut som den gör.

– Nu verkar det vara någon sorts andra våg som kommer och då är det viktigt att tänka till igen. Vi måste försöka hålla ut och följa restriktionerna, säger hon.

Verksamheten på campus består av många olika delar, med många olika aktörer, och Ida Lindh berättar att alla jobbar hårt för att hantera situationen på bästa sätt.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons