Annons
Baserat på pressmeddelande
Celina lindgren och Malinda Larsson. Foto: Jonas Westling

Från UF-företag till egen salong – kompisarnas dröm blev verklighet: ”Tror på vår idé och på Skellefteå”

NÄRINGSLIV Att tro på sig själva och våga satsa är något Malinda Larsson och Celina Lindgren, båda 19 år, har stor erfarenhet av. De gick från UF-företag till aktiebolag och nu driver de en egen salong i Skellefteå. Det skriver Skellefteå kommun i ett pressmeddelande.

Annons

I skönhetssalongen på Läkarvägen erbjuder de naturliga skönhetsbehandlingar.

– Vi satsade helhjärtat eftersom vi tror på vår idé och på Skellefteå som framtidsstad. Vårt största fokus ligger i att framhäva det naturliga, att jobba med det som redan finns, men även att underlätta i vardagen, förklarar Malinda Larsson.

Allt började när de gick tredje året på gymnasiet, inriktning ekonomi. De tog chansen att starta ett ungdomsföretag, där ungdomar får testa på och utveckla sin affärsidé. De fick lära sig utveckla en affärsidé, utforma en affärsplan och skapa en budget.

Hur fick de sedan idén till det som skulle komma att bli Lash Lift Skellefteå?

– Vi var inte helt nöjda med fransförlängning. I Stockholm testade vi lash lift och det kändes riktigt bra. Det är en mer permanent ögonfransböjning som ger en illusion av längre fransar. När det sedan visade sig att det inte gick att göra här i Skellefteå tänkte vi att vi kunde lära oss att göra det på varandra, berättar Celina Lindgren.

Annons

De utvecklade UF-företaget och upptäckte att det fanns en stor efterfrågan. De hade återkommande kunder som frågade sig var de skulle kunna göra lash lift i framtiden.

Efter efterforskningar och några svängar till Företagarcentrum bestämde de sig för att starta ett aktiebolag och fortsätta driva verksamhet efter att de gått ut gymnasiet.

Skellefteå ett självklart val

– Att satsa i Skellefteå var det självklara valet. Kunderna fanns här, lash lift gjorde det inte. Vi såg en lucka i marknaden och en stor efterfrågan, säger Celina lindgren.

Annons

De ser fram emot att fortsätta utvecklas och att fortsätta sitt arbete i sin växande hemstad. Och vad har de för tips till andra personer som vill starta företag?

– Våga satsa helhjärtat och tro på din idé. Lägg krut på marknadsföring och strategier. Vi har sett att det har gett goda resultat, säger Malinda Larsson i pressmeddelandet.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons