Annons
Företagsnätverket vill bland annat att Bureå Sjöstad ska byggas.

Företagsnätverkets idéer i Bureå: ”Vi borde börja bygga nu”

NYHETER Företag i Bureå driver på för att bygden ska utvecklas.

Annons

Erna Forsman är koordinator i företagsnätverket i Bureå. Cirka 40 företag engagerar sig i nätverket, som jobbar för att driva idéer framåt. I september anordnades en inspirationsträff med byggföretag och Erna berättar att intresset var över förväntan.

– Fem byggföretag kom. Två personer från Skellefteå kommun var också med. Vi hade en presentation av Bureå och planerna om att vi ska bli 6 000 invånare, säger Erna.

– Vi borde börja bygga nu för att möta behovet. Det är bostadsbrist redan som det är. Vi har haft förslag på vad som skulle kunna byggas, Bureå Sjöstad till exempel, säger Erna och hänvisar till förslaget om hamnområdet som togs fram under 2007.

Ni har även förespråkat ett hus norr om Bureskolan?

– Ja, någonting högt så att man kan se ut över havet. Det skulle förbättra Bureås skyline till när vi blir ”Skellefteå södra”. I praktiken blir vi det när vi får stationen.

Annons

Nätverket har skissat på ett parhusboende för 55+ mycket centralt på orten. De har även skissats på trafiklösningar för E 4 och vägförbindelsen till Skellefteå Airport.

– Men vi är bara idédrivare och har inga beslutsmöjligheter, förklarar Erna.

Artikeln är en del av Megafonen nr 10 – 2020. Läs hela tidningen här »

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons