Annons
Baserat på pressmeddelande
"Våra liv", en av UngHästens föreställningar om unga och psykisk ohälsa. Pressbild: Patrick Degerman

De stöttar UngHästen med 200 000 kronor: ”Mycket värdefullt”

KULTUR Nu kommer fler elever att kunna stärkas av UngHästens föreställningar om unga och psykisk ohälsa. Länsförsäkringar Västerbotten har gått in med 200 000 kronor i stöd för turnéer i länet. Det skriver Västerbottensteatern i ett pressmeddelande.

Annons

Länsförsäkringar har tidigare stöttat UngHästens arbete med 200 000 kronor och nu satsar de återigen motsvarande summa. Detta för att inga barn och ungdomar ska behöva må dåligt, berättar Lotta Gisselberg på Länsförsäkringar Västerbotten.

– Psykisk ohälsa bland barn och unga är ett stort och växande samhällsproblem. Med hjälp av vårt stöd kan Unghästen möta fler unga i Västerbotten, och skapa ett tryggt forum där eleverna kan samtala om viktiga, känsliga och aktuella ämnen.

– Vi ser det som en återinvestering i länet och som lokalt bank- och försäkringsbolag är det viktigt för oss att arbeta för ett tryggare Västerbotten, fortsätter Lotta.

Annons

I dag är självmord den vanligaste dödsorsaken bland ungdomar i åldern 15–24 år.

Att så många unga lider av psykisk ohälsa är drivkraften bakom värdegrundsarbetet som UngHästen gör i skolan, med teater som pedagogiskt verktyg.

– För oss är Länsförsäkringars stöd mycket värdefullt. Nu kan vi nå ut till ännu fler ungdomar med våra aktuella föreställningar Viskningar och Våra liv, berättar UngHästens David Åkerlund vid Västerbottensteaterns ungdomsavdelning.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Västerbottensteatern
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons