Annons
Baserat på pressmeddelande
Felicia Lundmark (S). Foto: Patrick Degerman

Ny ordförande för bygg- och miljönämnden utsedd: ”Jag ser verkligen fram emot mitt nya uppdrag”

NYHETER I och med att Evelina Fahlesson blev nytt kommunalråd behövde platsen som bygg- och miljönämndens ordförande fyllas.

Annons

Felicia Lundmark (S) blir ny ordförande i bygg- och miljönämnden. Hon är ung, men en erfaren politiker, skriver Socialdemokraterna i Skellefteå i ett pressmeddelande.

Hennes senaste uppdrag har varit ordförandeposten för Gymnasienämnden.

– Steget är inte så stort, Skellefteå är i en stor expansiv fas just nu och i mitt tidigare uppdrag har jag självklart fått ta ställning till hur vår framtida stad ska se ut. Alla beslut påverkar så klart även skolorna, säger hon.

Hon har enligt pressmeddelandet en enorm kapacitet då hon är ensamstående mamma och även jobbar som socialsekreterare, samtidigt som de flesta känner igen henne från den politiska arenan.

– Visst kan det ta lite tid och det blir många kvällar när sonen har somnat där jag får slå upp datorn och fortsätta jobbet. Men fördelen är att jag inte är ensam som förälder, jag har mycket stöd från pappan och så har jag mitt nätverk som gärna rycker in när det behövs. Min erfarenhet från skolans verksamhet – att viktiggöra skolan i all planering och även min erfarenhet från socialtjänsten, är viktiga kunskaper som jag har med mig, säger Felicia Lundmark.

Annons

Stor expansiv fas

– Skellefteå är i en stor expansiv fas just nu. I mitt nya uppdrag kommer jag att få vara en del av starten för hur vi ska planera och bygga våra nya områden. Det påverkar hur våra skolor ska se ut och hur vi lever och mår. Det är självklart också en viktig del för tryggheten i vårt samhälle.

Felicia ser också risker och utmaningar med uppdraget.

– När vi ska växa så snabbt ser jag risken att vi lätt gör saker för fort och inte tänker på andra delar som påverkas av hur vi har byggt. Det är därför viktigt att vi, även om vi ska vara snabba, också måste försäkra oss om att vara uppmärksamma, säger hon och fortsätter:

– Ett självklart sätt för att skynda på tillväxten av bostäder och annan infrastruktur är att vi som kommun – kanske främst när det gäller oss politiker – måste bli snabbare på att få klart detaljplaner så vi får se ännu fler byggplaner. Det är en knepig balansgång. Jag ser verkligen fram emot att lyfta in de här viktiga aspekterna i mitt arbete med bygg- och miljökontoret.

Annons

Feministiskt samhällsbygge

Felicia förklarar att hon vill jobba för ett feministiskt samhällsbygge och att hon med det menar trygga områden och överkomliga hyror.

– Om man utgår ifrån kvinnan och barnen när man bygger så blir det till exempel automatiskt öppnare ytor. Det handlar om att ha verksamheter som är igång, säger hon.

Ett exempel är det planerade bygget på Anderstorp.

– Kan man bygga så att det är verksamheter igång, kanske en kvarterskrog, öppna ljusa ytor och ett samhälle som lever så skapas en helt annan trygghet. Ett annat väldigt viktigt perspektiv är att som ensamstående förälder och pensionär ska ha råd att bo, därför vill jag jobba för att inte ha för dyra hyror – att det byggs för dyrt. Jag ser verkligen fram emot mitt nya uppdrag, det känns som ett naturligt steg, säger Felicia.

Formellt tillsätts uppdraget vid nästa Kommunfullmäktigesammanträde.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Socialdemokraterna i Skellefteå
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons