Annons
Baserat på pressmeddelande
Sågverket i Kåge. Pressbild: Patrick Degerman

Nu görs investering på Kåge såg: ”Vi måste utöka torkkapaciteten”

NÄRINGSLIV Norra Timber investerar i tre kammartorkar vardera till sågverken i Kåge och Sävar. Det innebär en kapacitetsökning på cirka 85 000 kubikmeter, skriver Valutec i ett pressmeddelande.

Annons

I maj 2020 gick Norra Skogsägarna och Norrskog ihop och bildade Norra Timber. Det innebär att bolaget har tre moderna sågverk i dag – Hissmofors, Kåge och Sävar. Tillsammans producerar de 780 000 kubikmeter per år, enligt pressmeddelandet.

Johan Oja, teknisk chef på Norra Timber, berättar att de har haft en god utväxling på tidigare investeringar. Som resultat har produktionen också ökat enligt plan.

– Det medför att vi nu måste utöka torkkapaciteten. Vi tittade på olika alternativ men i slutändan kunde Valutec erbjuda den bästa lösningen, berättar Johan Oja.

Valutec har haft ett bra samarbete med både Norra Skogsägarna och Norrskog.

Annons

– Och är stolta över att få förtroendet att vara med på deras gemensamma resa, säger Valutecs försäljningschef Jon Lindberg i pressmeddelandet.

I samband med investeringen väljer man även att uppgradera styrningen till befintliga kammartorkar med Valmatics 4.0. Totalt rör det sig om en investering i 28 styrsystem.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Valutec
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons