Annons
Baserat på pressmeddelande
Södra Järnvägsgatan 49-51. Foto: Pressbild

Lokaler i centrum byter ägare: ”Vi går in i detta med god kännedom”

NÄRINGSLIV Skellefteå Industrihus blir ensam ägare av verksamhetslokalerna på den västra sidan av Södra Järnvägsgatan i centrala Skellefteå. Företaget har förvärvat lokalerna från Nordvestor, skriver Skellefteå Industrihus i ett pressmeddelande.

Annons

Ytorna omfattar cirka 3 300 kvadratmeter. Åsa Andersson, vd på Skellefteå Industrihus, tycker att centrumområdet har stor potential i ett växande Skellefteå.

– Det ligger i direkt anslutning till Sara kulturhus, det kommande resecentret och är enkelt tillgängligt via både kollektivtrafik och närliggande parkeringshus. Vi vill vara med och ta vara på de möjligheter som erbjuds och ser fram emot att vara en del i utvecklingen av området, berättar hon i pressmeddelandet.

Skellefteå Industrihus äger marken i området sedan tidigare. Bolaget har även ägt flera av husen längs gatan förut. Det gör affären logisk, förklarar Åsa Andersson.

– Vi har nu rådighet över både husen och marken. Det gör också att övergången underlättas för våra hyresgäster. Vi går in i detta med god kännedom om området.

Annons

För Nordvestor möjliggör försäljningen fortsatta satsningar i Skellefteå. Bland annat bygger företaget just nu ett nytt parkeringshus i kvarteret Oxen i centrala Skellefteå.

Det finns också planer för att bygga nya kontor, bostäder och affärslokaler.

– För oss är affären dels ett led i att fortsätta investera och utveckla våra områden, berättar Viktor Nordlund, förvaltare på Nordvestor, i pressmeddelandet.

– Dessutom vet vi att Skellefteå Industrihus är en långsiktig fastighetsägare som precis som vi vill vara med och driva utvecklingen av Skellefteå framåt. Att de nu tar ett helhetsgrepp över verksamhetslokalerna på Södra Järnvägsgatan känns riktigt bra.

Annons

Formell ägare av fastigheterna kommer att vara Skellefteå Industrihus helägda dotterbolag Stinsen. Tillträde i verksamhetslokalerna sker den 1 oktober.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå Industrihus
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons