Annons
Händelsen utspelade sig i Boviken under natten till söndag.

Påkommen av förbipasserande: Man åtalad för grovt rattfylleri

NYHETER En person anade oråd efter att ha stannat och pratat med en man i en bil. Mannen misstänkts nu för grovt rattfylleri.

Annons

Den misstänkte mannen i 50-årsåldern ska ha suttit och rökt i en bil i Boviken under natten till söndag, när en annan person stannade till och pratade med mannen.

Enligt personens uppgifter till polisen ska mannen i bilen ha sluddrat. Det ska även ha legat ölburkar utanför bilen. När föraren sedan körde iväg följde vittnet efter.

Polisen tillkallades och den misstänkte mannen greps. I bilen ska polisen ha hittat fyra till ölburkar, varav en tom och en annan som just hade öppnats. Mannen har hävdat att han druckit först efter att ha stannat bilen, cirka 45-60 minuter innan polisen kom.

Men enligt vittnet ska mannen ha stannat just innan patrullen kom fram.

Annons

Den misstänkte är inte bosatt i Sverige och enligt Skellefteå tingsrätt finns en påtaglig flyktrisk. På tisdagen häktades han, på sannolika skäl misstänkt för grovt rattfylleri.

Redan nästa dag åtalades mannen i 50-årsåldern, som förnekar brott.

I bevisningen mot honom finns, förutom vittnesuppgifter, ett alkoholutandningsprov och en karta där personen som slog larm har markerat färdsträckan.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons