Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Pixabay

Covid-19: Så är det aktuella läget i Västerbotten

NYHETER Västerbotten har nu fler än 700 bekräftade fall med covid-19. Endast sex kommuner i länet har färre än tio smittade. Det skriver Region Västerbotten i ett pressmeddelande.

Annons

– Vi har ett fortsatt stabilt läge i Västerbotten där de bekräftade fallen ökar lite varje dag. Vi har inga nya dödsfall och under förra veckan skrevs fyra patienter ut efter att ha vårdats på sjukhus, tre från Norrlands universitetssjukhus och en person från Skellefteå lasarett, berättar smittskyddsläkare Therese Thunberg.

Under juni, juli och augusti erbjuder Regionen ingen antikroppstestning för allmänheten. Istället prioriteras fler prover för att upptäcka en pågående infektion.

– Det är lika viktigt nu som tidigare att följa rekommendationerna. Trots att vi har ett stabilt läge i Västerbotten, och en långsam spridning, måste vi hjälpas åt att skydda våra äldre som är i riskgrupp, säger Therese Thunberg i pressmeddelandet.

Annons

En annorlunda sommar

Region Västerbotten har spunnit vidare på kampanjen Omtanke. Tillsammans med Umeå kommun, Skellefteå kommun och länsstyrelsen har Regionen tagit fram tre filmer, för att nå målgruppen 15–25 år med budskapet ”Ställ inte in, ställ om”.

Nu finns ytterligare en film för att nå restaurangbesökare. Filmen uppmanar västerbottningarna att tänka lite annorlunda och undvika trängsel. Att hålla avstånd i köer, att beställa, äta och dricka vid bordet samt att inte flytta bord och stolar.

Alla filmer märkta med ”Ställ inte in, ställ om” finns att se här.

Initiativ för att tacka vården

Regionens tre sjukhus har fått flaggor av stiftelsen Sveriges nationaldag, som ett bevis på deras uppskattning. Ett 15-tal personer deltog under ceremonin i Skellefteå.

Annons

Under måndagen arrangerades också ett digitalt videomöte med statsminister Stefan Löfvén och socialminister Lena Hallengren, som ville tacka vårdpersonalen och samtidigt få en djupare, ocensurerad inblick i hur de som jobbat med intensivvård under coronapandemin ser på sin egen och patienternas situation.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Region Västerbotten
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons