Annons
  • Tillförordnade landshövdingen Lars Lustig höll tal tillsammans med Janeth Lundberg (S).
  • Här överräcker Janeth Lundberg den ena änden.
  • De samlade får hjälpas åt med att veckla ut flaggan utanför sjukhusentrén.
  • Efter ceremonin i Skellefteå är det personalen på Lycksele lasarett som ska hyllas.

Överräckte svenska flaggan till Skellefteå lasarett: ”Tusen tack för det fantastiska arbete ni gör”

NYHETER Det är en symbolisk gåva till alla vårdanställda vid Skellefteå lasarett och ett uttryck för tacksamhet. På tisdagsmorgonen överräcktes en svensk flagga till personalen.

Annons

Det är stiftelsen Sveriges nationaldag som nu delar ut flaggåvor till sjukhus och vårdanställda i landet. Det är ett sätt att visa uppskattning för alla som har kämpat hårt under coronapandemin – och som fortsätter att kämpa.

Vid halv tio-tiden på tisdagen är det insatserna på Skellefteå lasarett som hyllas.

– Jag den stora äran att få överlämna den här flaggan som tack för det storartade arbete som görs, säger tillförordnade landshövdingen Lars Lustig i sitt tal.

Han talar varmt om vårdpersonalens arbete och får medhåll av Janeth Lundberg (S), ordförande i nämnden för folkhälsa och primärvård, Skellefteå- och Norsjöområdet.

Annons

– Jag kan bara instämma. Från Region Västerbotten vill jag säga tusen tack för det fantastiska arbete ni gör. Jag hoppas verkligen att sommaren blir lugn, säger hon.

Totalt samlas ett 15-tal personer utanför entrén. Däribland David Norberg, som är sjuksköterska vid Skellefteå lasarett. Han uppskattar den symboliska gesten.

– All uppskattning är bra uppskattning. Vi har verkligen fått ställa om oss och tänka utanför boxen för att få ihop allting, berättar han.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons