Annons
"Det har varit en speciell och utmanande vår", säger Evelina Fahlesson (S).

Vill visa sin uppskattning och stötta näringslivet – kommunen ger medarbetarna en present

NYHETER Som tack för ett gott arbete under coronapandemin tänker Skellefteå kommun ge alla medarbetare en höstpresent.

Annons

Beslutet om höstpresenten togs i personalnämnden under onsdagen.

– Det har varit en speciell och utmanande vår och sommar där Skellefteå kommuns medarbetare varit tvungna att ställa om och arbeta på delvis nya sätt i ofta utsatta miljöer, säger Evelina Fahlesson (S), nämndsordförande och kommunalråd.

För att visa sin uppskattning för medarbetarnas goda arbete vill kommunen ge dem en present, i form av ett presentkort. På så sätt stöttas även det lokala näringslivet.

– Kriser visar verkligen hur allt hänger ihop och betydelsen av ett väl fungerande näringsliv för en väl fungerande välfärd, fortsätter Evelina i ett pressmeddelande.

Annons

Var kommer det här presentkortet att gälla?

– Vår ambition är att kortet ska gå att använda i hela kommunen. I Burträsk finns det en järnaffär till exempel och vi vill att det ska kunna användas där, men vi måste först utreda hur det ska gå till. De exakta formerna kommer att presenteras i höst.

Andreas Löwenhöök (M), oppositionsråd och vice ordförande i personalnämnden, säger att näringslivet har utsatts för stora påfrestningar – som ännu inte är över.

– Vid sidan av övriga insatser vi gör för att mildra effekterna på vårt näringsliv så vill vi med den här presenten bidra till att stötta Skellefteås butiker och restauranger samtidigt som vi visar vår uppskattning av medarbetarna, förklarar han.

”Inte ute på andra sidan än”

Kommundirektör Kristina Sundin Jonsson säger att medarbetarna är kommunens viktigaste tillgång. Hon tycker att de har gjort ett fantastiskt jobb under pandemin.

Annons

– Sedan i mars har de arbetat under många gånger exceptionella förhållanden för att säkra våra invånares tillgång till kommunala tjänster och kommunal service.

– Vi är inte ute på andra sidan än och fortfarande krävs det att vi alla håller i och håller ut, både privat och på jobbet, avslutar hon i pressmeddelandet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons