Annons
Foto: Pixabay

Polisen sätter ned foten efter ungdomarnas påhitt: Anmälan gjord – brottet kan ge fängelse

NYHETER De mopedburna ungdomarnas påhitt har lett till att en anmälan om sabotage mot blåljusverksamhet har upprättats.

Annons

Som Megafonen och flera andra medier uppmärksammat har polisen i Skellefteå haft problem med ungdomar på mopeder den senaste tiden. Ungdomarna har bland annat följt efter polispatruller och kastat ägg mot polisbilar ute på uppdrag.

– Patruller har varit tvungna att avbryta sitt arbete för att tvätta bort ägg som skymt sikten genom vindrutan, skriver polisen i Skellefteå på sin facebooksida.

De tycker att det är oroande att ungdomarna aktivt försöker störa polisarbetet.

– Särskilt som patrullerna kan vara väg ut på uppdrag som handlar om människors liv och hälsa, påpekar Skelleftepolisen, som nu har upprättat en anmälan.

Den som döms för sabotage mot blåljusverksamhet riskerar fängelse.

Annons

Vädjar till vårdnadshavare

Enligt polisen kör ungdomarna helt utan tanke på trafikregler och andra trafikanter. De har bland annat kört mot rött och i hög hastighet bland allmänheten på gång- och cykelbanor. Polisen skriver att man har försökt få stopp på ungdomarna.

– Men de har dragit vidare. Tack och lov har ingen allvarlig olycka inträffat hittills, men detta är ett mycket riskabelt beteende, fortsätter polisen.

De vädjar ännu en gång till föräldrar att prata med sina barn.

– Vad gör de på kvällarna? Vad vet de om händelserna? Det här måste få ett slut innan det inträffar någonting riktigt tråkigt, avslutar polisen i Skellefteå.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons