Annons

Ökad rörlighet och motorik: Nytt utegym anpassat för seniorer

HÄLSA Ett nytt utegym står nu redo att använda på Anderstorp.

Annons

Maria Pahlberg är anhörigkonsulent och teamleder på utvecklingsenheten vid Skellefteå kommun. Hon beskriver rörelseglädje och fysisk aktivitet som oerhört viktigt för att hålla sig frisk. Förhoppningen är att utegymmet ska bidra till det.

– Vi vet att covid-19 kommer att lämna stort avtryck på folkhälsan så det är oerhört viktigt att vi arbetar för att uppmärksamma de aktiviteter som fortfarande är tillgängliga. Vi har även lagt upp flera tips på en sida, berättar hon i ett mejl.

På hemsidan finns en lättöverskådlig samling information om vandringsstigar, badplatser, föreläsningar, musik och annat som det går att sysselsätta sig med.

Annons

Skojar till det på Youtube

Först var tanken att mötas vid det nya utegymmet och ge en demonstration.

– Men med tanke på rådande restriktioner valde vi att göra en film. Tillsammans med Monica Lindgren vill vi uppmärksamma värdet av fysisk aktivitet och möjligheterna med att träna upp sin rörlighet med denna film, förklarar Maria Pahlberg.

Monica Lindgren har många år i Lövångersrevyn bakom sig. I filmen skojar hon till det med personliga tränaren Jenny Lundholm och fysioterapeuten Sandra Eklund.

– Vi hoppas verkligen att detta ska vara främjande för den fysiska och psykiska hälsan nu när vår omvärld är annorlunda, fortsätter Maria Pahlberg i mejlet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons