Annons
Baserat på pressmeddelande
Fredrik Andersson, Kent Eriksson och Åsa Jonsson. Foto: Jonas Westling

Företag tar över iögonfallande trähuset – bygger 15 lägenheter: ”Skellefteå ska fortsätta att växa”

BOSTAD Nu står det klart att Contractor köper kvarteret Lotsen i Ursviken. Företaget tänker bygga lägenheter i den befintliga fastigheten. Det skriver Contractor i ett pressmeddelande.

Annons

Contractor ser detta som en utmärkt möjlighet att tillföra ytterligare bostäder i ett växande Skellefteå, säger koncernchef Fredrik Andersson i pressmeddelandet.

– Dessutom skapar vi sysselsättning för ett antal medarbetare på en lokal marknad som fortfarande väntar på att ta fart ordentligt, fortsätter han.

Lotsen var ett av de första höga trähusen i Sverige när det byggdes i slutet av 90-talet. Det var Contractor som byggde huset, vilket gör affären extra intressant för företaget.

– För oss blir det lite av en cirkelslutning och självklart känns det bra att kunna ta tillvara ett så stort och attraktivt trähus. Hållbarhetsaspekten är extremt viktig för oss när vi bygger ett levande Norrland. Då är det smart att återanvända en träfastighet, eftersom den binder koldioxid under hela sin livslängd, säger Fredrik Andersson.

Annons

Hållbar utbyggnad av Skellefteå

Contractor förvärvar fastigheten från den nuvarande ägaren Kent Eriksson och kommer att bygga om av kontorslokalerna till femton nya lägenheter. Contractor ser detta som en naturlig fortsättning på arbetet med att skapa nya boenden i Skellefteå.

– Vi har ju lång erfarenhet av att bygga bostäder och det här blir nästa steg för oss efter bostadsprojektet i kvarteret Möjligheten på Morö Backe, som vi genomförde tillsammans med Jörnträhus. Skellefteå ska fortsätta att växa och då behövs det aktörer som vill och vågar satsa på att bygga bostäder, säger Fredrik Anderson.

Lotsen i Ursviken. Foto: Camilla Öjhammar / Bildlikt

Kent Eriksson är den ursprungliga arkitekten bakom det iögonfallande trähuset.

Fortfarande lägenheter till salu

Ombyggnationen av kvarteret Lotsen är under uppstart och försäljningen av de nya bostadsrätterna har redan tagit fart. Åsa Jonsson är fastighetsansvarig på Contractor.

– Vissa lägenheter är sålda och intresset har varit riktigt bra, säger hon.

Lägenheterna som byggs är en mix av tvåor, treor och fyror. Åsa Jansson beskriver dem som generösa med öppen planlösning. De största är på drygt 130 kvadratmeter.

Annons

– Dessutom kommer det att finnas stora gemensamma utrymmen i kvarteret och det är nära till vattnet vid Kanotudden, berättar hon i pressmeddelandet.

– Med tanke på att inflyttning är beräknad till våren 2021 har vi goda förhoppningar om att samtliga lägenheter kommer att vara sålda i god tid innan dess.

Fakta: Lägenheterna

Contractor bygger två stycken tvårummare på 62 respektive 67 kvadratmeter, tio stycken trerummare på 114, 120 och 126 kvadratmeter samt tre stycken fyrarummare på 134 kvadrat.

Källa: Contractor

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Contractor
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons