Annons
Baserat på pressmeddelande
Anja Palm, Näringslivskontoret, Skellefteå Kommun. Foto: Paulina Holmgren

Bengt Ivansson slutar som näringslivschef – Anja Palm tar över: ”Jättekul och spännande”

NYHETER Anja Palm tar över stafettpinnen från Bengt Ivansson. Till hösten blir hon näringslivschef i Skellefteå kommun.

Annons

Anja Palm arbetar för tillfället som biträdande näringslivschef, men från 1 september stryks ordet ”biträdande” i hennes titel. Det skriver Skellefteå kommun i ett pressmeddelande.

– Det känns jättekul och spännande. För mig personligen blir det en utmaning att axla rollen som näringslivschef, säger hon.

”Spännande tid”

Näringslivskontoret har under lång tid jobbat med utvecklingsfrågor utifrån en organisationsmodell där fokus har legat på nyföretagande, befintligt näringsliv och etableringar. Anja berättar att det är en modell som hon kommer fortsätta att driva vidare.

– Alla de här tre delarna är jätteviktiga och jag kommer fortsätta det arbete som är påbörjat. Skellefteå befinner sig i en spännande tid när det gäller utveckling och jag ser fram emot att fortsätta vara med i det arbetet. Näringslivskontoret har en viktig funktion när det gäller att jobba med utvecklingsfrågor, säger Anja.

Annons

Att ta över tjänsten efter Bengt Ivansson känns bra, menar Anja. Hon har jobbat nära honom sedan hon började på näringslivskontoret 2014.

– Jag har fått mycket inspiration av Bengt och han har bidragit med en energi som jag hoppas kunna förvalta väl framöver också. Men jag kommer på inget sätt att vara en ny Bengt. Vi går in i rollen med våra olika förutsättningar, poängterar hon.

Finnas kvar

Bengt Ivansson har arbetat som näringslivschef i Skellefteå kommun i sju och ett halvt år. Han lämnar nu sin tjänst som chef för näringslivskontoret då han har bestämt sig för att trappa ner på arbetstakten. Han kommer tillsvidare att fortsätta att jobba cirka 30% inom kommunorganisationen.

– Jag kommer att finnas kvar och fortsätta jobba med specifika uppdrag kopplade till utvecklingen av Skellefteå och den tillväxt som nu pågår. Det känns bra att fortsatt vara en del av Skellefteås utveckling inom områden där jag hoppas kunna bidra och göra skillnad.

Annons

Han ser tillbaka på sina år som näringslivschef med glädje och säger att han har samlat på sig många fina minnen under åren.

– Jag känner mig tacksam över att få varit med ett antal intensiva år som näringslivschef och fått se ett Skellefteå som jag älskar vakna upp inom flera viktiga områden. Förmånen att ha fått jobba med Skellefteås utveckling så konkret har varit spännande och mycket meningsfullt. Det är fantastiska år som jag naturligtvis aldrig kommer att glömma.

Hälsar välkommen

Att lämna över uppdraget till Anja tycker han känns mycket tryggt.

– Det känns jättebra att lämna över till Anja och det här gänget som jag vet kommer att fortsätta att hantera näringslivsfrågor på ett mycket bra sätt.

Kommundirektör Kristina Sundin Jonsson hälsar Anja välkommen till sitt nya uppdrag, samtidigt som hon vill tacka Bengt för hans tid.

– Anja är rätt person att ta över som näringslivschef i Skellefteå kommun. Hon är väl insatt i det arbete som pågår och har ett framtidsperspektiv och driv. Samtidigt vill jag säga ett stort tack till Bengt för den grund som han har lagt för Skellefteås utveckling och kommunens näringslivsarbete. Och jag är glad att han nu tillsammans med kommunledningen kommer att fortsätta bidra med sin kunskap, erfarenhet och energi i sin nya roll i vårt växande Skellefteå.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå Kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons