Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Arkivbild

Sju av tio sägs upp på Röda Korset i Skellefteå: ”Det är såklart en fråga om ekonomi”

NYHETER För Röda Korset i Skellefteå har läget bakom kulturhusbygget och coronapandemin inneburit stora förändringar, skriver de i ett pressmeddelande.

Annons

Röda Korset i Skellefteå har under veckan presenterat en ny organisationsplan där de frivilliga krafterna står i fokus för föreningens fortsatta arbete och de sociala frågorna får större utrymme.

– Det ekonomiska läget gör att vi nu tar ett stort kliv närmare Röda Korsets grundprincip om frivillighet, säger styrelseordförande Dick Svanberg i ett pressmeddelande.

Det här betyder att endast ett fåtal anställda får plats i den nya organisationen, vilket innebär att sju av tio medarbetare under veckan har fått besked om uppsägning.

Annons

– Det är såklart en fråga om ekonomi, att föreningen tvingas göra drastiska åtgärder för att alls kunna finnas kvar. Det är oerhört tråkigt, samtidigt ger det oss drivet att verkligen bli den frivilligorganisation som Röda Korset ska vara, säger Dick Svanberg.

Kupan fortsatt öppen

De sociala behoven i Skellefteå är dock fortsatt stora och rödakorskretsen kommer bland annat stärka upp frivilliga insatser kring unga utsatta, ofrivillig ensamhet bland äldre och krisberedskap. Mötesplatsen Kupan med secondhandbutik och café fyller även den en fortsatt viktig funktion både socialt, ekonomiskt och ur ett miljöperspektiv.

Annons

Att mer av verksamheten ska grunda sig på frivillighet betyder att Röda Korset har ett viktigt arbete framför sig att hitta nya medmänniskor. Internationella Rödakorsdagen, som infaller den 8 maj, är ett tillfälle att fira och uppmärksamma de frivilliga krafterna.

– Vi ser att Röda Korset är mer relevant än någonsin. Nu under coronapandemin har människors vilja att hjälpa till på olika blivit så tydlig, vilket vi ser som en otrolig möjlighet att bygga vidare på, säger verksamhetschef Alexandra Sundberg.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Röda Korset i Skellefteå
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons