Annons
Lasse Forslund. Foto: Privat

Lasse startade kanal på Youtube – gör filmer om Skellefteå: ”Kan inte låta bli att fascineras”

NÖJE Det var i slutet på 2018 som Lasse Forslund, Sjöbotten, startade Skelleftekanalen på Youtube.

Annons

Under sina yrkesverksamma år jobbade Lasse Forslund bland annat med videoproduktioner till företag och offentliga sektorn. Som pensionär har filmskapandet varit en givande och intressant hobby.

– Även före jag blev pensionär gjorde jag filmer som jag skickade till Tv Skellefteå. För att fler skulle få möjlighet att se filmerna om en del av det som finns och händer i vår kommun, bestämde jag mig för att starta en kanal på Youtube, berättar han.

För närvarande finns det ett 40-tal filmer på kanalen.

Det intressanta, viktiga och trevliga som finns och händer i vår kommun.

– Syftet med Skelleftekanalen är att visa en del av allt det intressanta, viktiga och trevliga som finns och händer i vår kommun. Min förhoppning är att utbudet ska växa med minst tre filmer per månad.

Annons

Blandat innehåll

Sedan starten har Lasse lagt upp filmer med ett blandat innehåll med till exempel konstnärerna Kicki och Staffan Lidman, föreningen Änkans skärv, kören Kvittra sjunger Bellman, utflyktsmålet Lill´n och havsvågen i Svarttjärn, folkvagnsträff på Bureå camping och ungdomar som besöker Auschwitz.

Uppslagen och idéerna till nya filmer är många, och Lasse berättar att för det mesta är det ganska enkelt att få personer att ställa upp.

– Jag kan inte låta bli att fascineras av det engagemang som jag möter när jag är ute och filmar olika arrangemang, händelser och personer. Dom bjuder verkligen på sig själva!

Annons

Många idéer

Under tiden coronaviruset härjar blir det ett annat upplägg på filmerna. Det blir inga intervjuer utan istället bildberättelser med filmer om naturen, byar och samhällen samt arrangemang utomhus, förklarar Lasse.

– Och så finns sex filmer med högläsning som Studieförbundet Bilda står bakom. Ett bra tips för de som lever karantänliv.

Här hittar den nyfikne Skelleftekanalen »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons