Annons
Foto: Skellefteå kommun

Kränkande särbehandling utredd – kommunen: ”Vi tar detta på allvar”

NYHETER En utredning om kränkande särbehandling ska visa på flera brister inom Skellefteå kommun.

Annons

I februari anmälde en medarbetare inom Skellefteå kommun chefer och tidigare kollegor för kränkande särbehandling. Kommunen skriver i ett pressmeddelande att en oberoende extern utredare tillsattes, med anledning av ärendets komplexitet.

Utredaren har tittat närmare på ett femtiotal situationer och bedömer att några av dessa kan anses som kränkande. Enligt Skellefteå kommun visar utredningen bland annat även att det finns brister i dokumentation, hur kommunen har följt interna processer samt hur ärendet har överlämnats mellan chefer.

– Vi vill inte att någon person som arbetar inom Skellefteå kommun ska utsättas för kränkningar. Vi tar detta på allvar och ser utredningen som en viktig del i vårt förbättringsarbete, säger personalchef Joakim Lundin i pressmeddelandet.

Annons

Ska presentera åtgärdsplan

Den här utredningen kommer att ligga till grund för en åtgärdsplan som ska presenteras i mitten av juni, tillsammans med den pågående kommunövergripande utredningen om arbetsmiljön som görs inom Skellefteå kommun.

– Nu kommer vi att gå igenom de bedömningar som utredaren har gjort. Vi kommer att göra en arbetsrättslig bedömning för att se om vi behöver vidta några arbetsrättsliga åtgärder, berättar förhandlingschef Birgitta Holmström.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons