Annons

Natten till måndag: Bilar brann i Umeå – polisen utreder mordbrand

NYHETER Ett tiotal bilar är helt eller delvis förstörda efter en brand i Umeå under natten till måndag. En förundersökning om mordbrand har inletts.

Annons

Branden rasade i en garagelänga, där bilarna stod parkerade.

Polisen larmades om händelsen strax efter midnatt, natten till måndag, och ryckte ut till platsen tillsammans med räddningstjänsten. Efter släckningsinsatsen spärrades platsen av. RLC-befäl Lina Åström meddelar att en teknisk undersökning ska göras.

– Det finns ingen misstänkt person i ärendet, skriver hon på polisens hemsida.

Händelsen utspelade sig på Filgränd på Östra Ersboda. Den som har sett eller hört någonting av intresse för polisutredningen uppmanas ringa 114 14.

Annons

Uppdatering, 15.00:

Enligt polisen ska flera vittnen ha slagit larm om branden, som misstänks vara anlagd. Enligt lokalpolisområdeschef Michael Rystedt är det för tidigt att säga om händelsen har ett samband med tidigare bränder i Umeå den senaste tiden.

– Men det är naturligtvis ett scenario vi utreder, säger han på polisens hemsida.

Under natten arbetade polisen intensivt på brottsplatsen, höll förhör och sökte av området med hund. Under måndagen görs en teknisk undersökning av platsen.

– Det är minst lika angeläget för oss att bemöta den oro som skapas som att utreda själva händelsen. Vi kommer att finnas på plats för att söka upp personer i området, prata med ungdomar i skolan och med lokala näringsidkare, säger Michael Rystedt.

Polisen vill fortfarande komma i kontakt med de som kan ha sett eller hört någonting.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons