Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Pixabay

Elever knep åttondeplatsen i Matte-SM: ”Ett bevis på att vi gör någonting bra här uppe”

NYHETER Elever från Baldergymnasiet har kommit på åttonde plats i Skolornas Matematiktävling, där över 70 lag har deltagit. Det skriver Skellefteå kommun i ett pressmeddelande.

Annons

Bakom Skolornas Matematiktävling (Matte-SM) står Svenska Matematikersamfundet som tillsammans med Brummer & Partners riktar sig till elever som gillar matematik och att utmana sig själv, skriver Skellefteå kommun.

Det är gymnasielever på en teknisk eller naturvetenskaplig inriktning som deltar.

– Det känns roligt att vi placerade oss så högt i tävlingen. Det är ett bevis på att vi gör någonting bra här uppe, konstaterar Ulf Marklund, rektor på Baldergymnasiet.

Annons

– Förutom att tävla får de även träffa andra som har liknande intressen och kan knyta kontakter, fortsätter han i pressmeddelandet.

De fem första skolorna tog sig vidare till lagfinalen. Det var skolor från Göteborg, Stockholm, Uppsala och Lund. Baldergymnasiet var bästa skola norr om Uppsala.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons