Annons
Pressbild: Sofia Lindblom

Teatern möter publiken online: ”Kulturen och kreativiteten lever”

KULTUR Numera går det att ta del av Västerbottensteaterns utbud helt digitalt. "VBT Play" såg dagens ljus på måndagen.

Annons

Även i tider när folksamlingar och trängsel bör undvikas vill Västerbottensteatern erbjuda kulturupplevelser – därför har VBT Play lanserats. Via en portal på teaterns hemsida går det nu att se digitala visningar av föreställningar som Tre systrar och När prinsen kom till byn samt korta program som Clowner i karantän.

Med VBT Play ger vi oss ut på nätet.

Vårens offentliga föreställningar har ställts in sedan tidigare. Fransesca Quartey, vd på Västerbottensteatern, tycker att det har varit ett tråkigt beslut.

– Allt det vi gör på teatern handlar om att möta vår publik, därför har det varit riktigt svåra beslut när vi tvingats ställa in. Men kulturen och kreativiteten lever i allra högsta välmåga och därför skapar vi nya kanaler där vi kan nå ut. Med VBT Play ger vi oss ut på nätet och möter publiken online, säger hon i ett pressmeddelande.

Västerbottensteatern meddelar även att fler produktioner är på gång.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons