Annons
Foto: Pixabay

Lista: Här är tips på roliga påskaktiviteter på hemmaplan

NÖJE Skellefteå kommun uppmärksammar om aktiviteter som går att göra utan att resa bort under påsken.

Annons

– Här kommer lite tips på aktiviteter som du kan tillägna dig åt nu när lovet inte blir som det kanske var tänkt från början, skriver kommunen på sin hemsida.

Pulkabackar i och utanför Skellefteå

I backen på Vitberget kan du åka slalom eller pulka. Backen har också ett åkband och håller öppet under påsken. På grund av rådande omständigheter: tänk på att hålla avståndet och stanna hemma vid minsta lilla symptom.

Sjungande Dalen finns det några kullar ovanför korsningen mellan Dirigent- och Orkestervägen, där många brukar åka pulka. Se bara till att inte styra ut på vägen.

I Solbackens friluftspark finns en härlig pulkbacke med vindskydd och grillplats. Parkeringsplats hittar du på Alhems kyrkogårds stora parkering eller vid vändplatsen som ligger mellan pulkbacken och Alhems kyrkogårds parkering.

Erikslid finns en fantastisk backe som både är långsträckt och avskild från vägar. Dessutom finns här både vindskydd och grillplats. Backen är lätt att nå med bil.

Annons

Prästbordet är en liten populär kälkbacke den kulle som ligger strax norr om handelsområdet med ICA Kvantum och Blomsterslottet. På Prästbordet finns också backen ned mot älven vid Landsförsamlingsgården som nyttjas av många.

Morö Backe finns flera mindre kullar och backar insprängda bland bebyggelsen, men här finns också en större backe med belysning som lämpar sig för både pulkåkning och enklare skidåkning. Den backen ligger strax norr om ridhuset.

Anderstorp vid idrottsplatsen finns flera kullar som är lämpliga som pulkbackar.

I Boliden finns Guldbacken som ligger i närheten av Sidtjärnsområdet. Här finns grillplats, vindskydd och ett utedass.

I Örviken finns Vithatta som ligger efter Färjvägen. Vindskydd och grillplats finns.

I Skelleftehamn finns Kamelryggen i närheten av vattentornet, vid elljusspåret mitt emellan Ursviken och Skelleftehamn. Här finns ett vindskydd med grillplats.

Sörvalla IP öppen för allmänheten

Nu kan allmänheten idrotta fritt på Sörvalla IP:s konstgräs. Skellefteå kommun uppmanar intresserade att titta i det här schemat för att se vilka tider som gäller.

Annons

Bibblan hemifrån

För att bidra till att minska smittspridning så har biblioteken valt att öka budgeten för det digitala utbudet, så att ännu fler ska kunna låna utan att fysiskt gå till biblioteket.

Nu går det att låna dubbelt så många e-böcker och e-ljudböcker, det vill säga fyra per vecka. Lånetiden på allt fysiskt material har också fördubblats till åtta veckor.

Ring eller mejla oss om du är osäker så hjälper vi dig, uppmanar biblioteken.

Biblioteken webbsänder även delar av utbudet, exempelvis Boktisparkväll och Fredagslek, via Facebooksidan Kultur och bibliotek i Skellefteå.

Badhusen – ett i varje kommundel

Så gott som alla badhus håller öppet i påsk, men öppettiderna kan variera. Det går att vända sig till respektive anläggning för mer information.

På Norrvallagatan i Skellefteå ligger Eddahallen. Där finns bland annat hopptorn, barnbassäng, restaurang, multibassäng, relaxavdelning, och bubbelbad.

• Bolidens badhus ligger vid skolan i centrala Boliden. Bolidens badhus är ett lugnt och mysigt badhus med familjär stämning som erbjuder motion och avkoppling.

• Bureå badhus ligger vid skolan i centrala Bureå. Här finns bland annat en barnbassäng, en större bassäng, ett bubbelbad och ett kafé.

Annons

• Burträsk badhus ligger vid Björnåkerskolan i Burträsk mitt emot idrottsplatsen. Här finns en 16,6 meter lång simbassäng, bubbelpool, barnbassäng och ett gym.

• Byske badhus ligger vid Byskeskolan mitt i Byske centrum. Här finns möjlighet till lek, träning och avkoppling.

• Jörns badhus ligger vid skolan i Jörn. Här kan du bada, motionsimma, basta och relaxa. Det går bland annat också att vara med på gruppträningspass.

• Lövångers badhus har bastu, gym samt solarium och ligger i Folkets hus lokaler.

I Skelleftehamn är Örjanhallen stängd på grund av den pågående renoveringen.

Vindskydd och grillringar

Kommunen listar 15 utflyktsplatser på sin hemsida. Här finns en interaktiv karta med grillplatser, vindskydd och utedass med handikappanpassning i Skellefteå.

Du kan hitta fler tips på aktiviteter och evenemang hos Visit Skellefteå.

Fotocred: CSG Helmets

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons