Annons
Alexander Berglund, vd på Elon Bogården.

De fördubblar antalet butiker: ”Väldigt glad och stolt”

NÄRINGSLIV Elon Bogården förvärvar butiker i Skellefteå och Luleå. "Vår tillväxt har varit stark", säger vd Alexander Berglund.

Annons

Bogården startade som en renodlad köksbutik på Sörböle. För fyra år sedan flyttade den längre norrut, tog över Elon-butiken på Erikslid och breddade sitt utbud.

– Sedan dess har vi satsat mycket på byggsektorn. I dag är vi en stor leverantör till många olika projekt i stan, berättar vd Alexander Berglund.

Fortsätter att växa

Senast i oktober tog de nästa steg, genom att förvärva en Elon-butik i Stockholm.

– Vi vill bli en minikoncern inom Elon. Nu har vi sagt att vi också vill finnas på båda sidorna av Skellefteälven, säger Alexander Berglund glatt.

Annons

Papperna är påskrivna – och nu står det klart att Bogården-gänget både kommer att ta över Elon City i Luleå och Elon-butiken på Söder i Skellefteå.

– De senaste åren har det nästan bara byggts på den norra sidan. Jag tror att nästa steg blir att det byggs mycket på södra sidan också och då vill vi finnas där.

Då vill vi finnas där.

Alexander Berglund ser många fördelar av att ha två butiker i samma stad.

– Man blir starkare tillsammans. Man kan ha gemensam personal, gemensamt vitvarulager, samma ekonomiavdelning och samma installationsbolag, förklarar han.

Annons

”Vill driva ett tillväxtbolag”

För fyra år sedan bestod personalstyrkan av tre personer. I dag är de 14 stycken totalt, men i och med förvärven pressas den siffran upp till 24.

– Det är något som man är väldigt glad och stolt över, säger Alexander Berglund.

Man är väldigt glad och stolt.

Överlåtelsen sker i morgon tisdag. Alexander Berglund uppskattar att den totala omsättningen kommer att öka med 50 miljoner kronor under 2020.

Vad blir nästa steg?

– Först ska vi ordna så att allting med de här butikerna fungerar bra, sedan ska vi titta på andra verksamheter att förvärva. Vi vill driva ett tillväxtbolag, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons