Annons
Baserat på pressmeddelande

Daglig verksamhet stängs tillfälligt i Skellefteå kommun

NYHETER Av hänsyn till riskgrupper hos deltagarna kommer daglig verksamhet att stängas tillfälligt under perioden 11 maj till och med 2 augusti, skriver Skellefteå kommun i ett pressmeddelande.

Annons

Avdelningen Stöd och service har identifierat att flera av deltagarna i daglig verksamhet tillhör riskgrupp för allvarlig sjukdomsutveckling vid covid-19, eller bor med någon som tillhör riskgrupp. Därför föreslår avdelningen en tidsbegränsad stängning av daglig verksamhet.

– Många av brukarna har redan i dag slutat delta i den dagliga verksamheten på grund av risk för smitta eller smittspridning. Medarbetare från daglig verksamhet kommer att under den stängda perioden att erbjudas andra uppgifter inom Stöd och service, skriver Skellefteå kommun.

Meningsfullt arbete

Stängningen innebär att de servicetjänster som daglig verksamhet tillhandahåller både internt inom kommunen och externt tillfälligt upphör. Det gäller emellertid inte tvätt- och serviceteamet på Höjdens vård- och omsorgsboende.

Annons

Daglig verksamhet ingår som en del av socialkontorets avdelning för stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Syftet är att erbjuda en meningsfull sysselsättning eller ett meningsfullt arbete, och ska hjälpa deltagarna att öka sin självständighet och delaktighet i samhället.

– Under den tidsbegränsade stängningen ska vi upprätthålla vardagen så meningsfull, begriplig och hanterbar som möjligt för deltagarna, säger Iosif Karambotis (S), ordförande för socialnämnden i pressmeddelandet.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons