Annons
Friluftsdagarna har blivit mycket uppskattade. Foto: Skellefteå kommun

Pimpelfiske, korvgrillning och skoterturer för seniorer: "Fantastiska dagar"

HÄLSA Förvaltningar i Skellefteå kommun samarbetar med Bodans byaföreningen för att ge seniorer möjlighet att komma ut i naturen, grilla korv, pimpla och åka skoter eller fyrhjuling.

Annons

Totalt kommer cirka 75 seniorer ges chansen att följa med. Friluftsdagarna ska hållas i Bodan strax utanför Skellefteå den 24-26 mars.

Det här är återkommande sedan 2016 och Ulla Andersson, aktivitetssamordnare vid utvecklingseneheten, berättar att utflykterna har blivit mycket populära.

– Det har varit fantastiska dagar. Det har blivit så poppis att vi har behövt sätta en gräns för hur många som kan följa med från de olika boendena, säger hon.

Annons

Det är ett samarbete mellan vård- och omsorgsavdelningen, måltidsenheten, kultur- och fritidskontoret samt Bodans byaförening som gör initiativet möjligt.

– Det är mycket förjobb som byaföreningen gör. De skottar undan och ser till att det är framkomligt, även för rullatorer och rullstolar. Många av seniorerna tycker att det är jättekul att åka med fritidskontorets fyrhjuling och det här är kul för personalen också, som får lite variation i sitt arbete, säger Ulla Andersson.

”Leva livet bäst möjligt”

Måltidsenheten tänker bland annat servera viltskavsgryta, hjortronpannacotta och kaffe. Ulla Andersson tycker att det är bra att de äldre ges möjlighet till sånt här.

– Det är viktigt att seniorerna känner att de har en meningsfull vardag och får leva livet bäst möjligt. Att se till individens önskemål, att de ges möjlighet att prova nya aktiviteter samt få återuppleva sådant de tidigare provat.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons