Annons
Foto: Räddningstjänsten

Sju bussar totalförstörda när garage stod i lågor – 25 brandmän i insatsen

NYHETER Flera bussar totalförstördes av en brand som rasade vid bussgaraget på Norrböle i natt.

Annons

Vid halv nio-tiden höll tre personer från räddningstjänsten efterbevakning vid bussgaraget, för att säkerställa att branden inte flammar upp igen.

– Vi har det under kontroll, försäkrar räddningstjänstens Ola Lindström.

Han berättar att cirka 25 personer deltog i släckningsarbetet tidigare i natt. Förstärkning kallades in från deltidsbrandkårerna i Bureå, Byske och Skelleftehamn.

– Det var också för att vi skulle kunna täcka andra eventuella larm.

Foto: Räddningstjänsten

Enligt Ola Lindström har sju bussar som stod i garaget totalförstörts. Det har även funnits fordon i angränsande utrymmen, men det är oklart hur skadade de blivit.

Vi har det under kontroll.

SOS larmades vid 03-tiden och cirka en timme senare uppmanades personer i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Ola Lindström förklarar att det hade med den kraftiga rökutvecklingen att göra, i kombination med brandens centrala läge. Nattens händelse har inte involverat några gasdrivna bussar.

– Och gastankningen är på andra sidan gatan, säger Ola Lindström.

Polisen assisterade räddningstjänsten i avspärrningsarbetet. Elisabeth Glaas, kommunikatör vid regionledningscentralen, meddelar att en anmälan har upprättats.

Störningar i busstrafiken

Ingen person skadades i samband med branden, men händelsen har lett till stora störningar i Länstrafikens ruljans. Av deras linjer är det 12, 20 och 21 som berörs.

– Störningarna innebär inställd trafik på stora delar av dessa linjer, skriver de.

Här finns information om hur de olika avgångarna påverkas. Branden ska inte ha medfört några problem för Skellefteå buss trafik.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons