Annons
Anitha och Rut, Lövångers Blommor. Foto: Privat

Lokalt stöd viktigt i kringorterna: ”Försöker hålla öppet som vanligt”

NÄRINGSLIV Megafonen kollade läget hos tre verksamheter i Lövånger, Byske och Burträsk.

Annons

Anitha Lundkvist, som driver Lövångers Blommor tillsammans med dottern Rut Morén, berättar att de visserligen känner av den rådande situationen. Samtidigt tycker hon att Lövångerborna är mycket duktiga på att handla lokalt på orten.

– Det är viktigt. Vi ser största tappet på ATG och Svenska Spel, som vi också har. Det spelas ju ingen hockey eller någonting. Hade man varit en spelbutik så hade det inte varit kul, men vi har många strängar att spela på, säger Anitha.

Foto: Byske Gästgivargård

Även Linus Kristoffersson, som äger Byske Gästgivargård, pratar varmt om stöttningen lokalt. Samtidigt konstaterar han att de går mot tuffare tider.

– Det är klart att vi märker av det här, det största bortfallet är på luncherna. Det är inte nattsvart, men vi klarar oss inte om det här fortsätter för länge, säger han.

Foto: Burträsk Järn & Färg

Burträsk Järn & Färg känner inte av någon större påverkan, i alla fall inte än. Även vd Andreas Eriksson tror att det hänger på hur långvarig situationen blir.

– Vi följer de riktlinjer som kommer från Bolist centralt och från regeringen, annars försöker vi hålla öppet som vanligt. Det är allt vi kan göra, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons