Annons
Sponsrad artikel

Skellefteå Taxi växlar upp: ”En tid av både utmaningar och möjligheter”

ANNONS När Skellefteå växer blir även efterfrågan på transporter större. “Det är en tid av både utmaningar och möjligheter”, säger VD:n Andreas Olofsson.

Skellefteå Taxi har varit marknadsledande i regionen sedan slutet av 90-talet då företaget bildades genom en sammanslagning. Totalt har de cirka 100 taxibilar, ungefär 170 anställda taxichaufförer plus 30 personer som arbetar i beställningscentral eller med administration.

I dagsläget står avtalskunder för cirka 75 procent av alla körningar, men den senaste tiden har privatmarknaden ökat – och den utvecklingen väntas fortsätta framöver.

– Sedan jag flyttade till Skellefteå 2008 har det hänt otroligt mycket i staden, men än har vi bara skrapat på ytan. Den utveckling som nu sker kommer ge helt nya utmaningar och möjligheter, säger Andreas Olofsson, VD.


Sofie Strömberg och Andreas Olofsson

Det är till exempel i samband med företagsetableringar som efterfrågan på transporter ökar kraftigt.

– Med fler tillresta i staden, inte minst under byggtiden av bland annat Northvolt, är det många som behöver förflytta sig – och där fyller vi så klart en viktig roll. Men även när företagen är på plats och invånarantalet ökar kommer vi behöva större resurser, säger Andreas.

Bra organisation

För att hänga med i utvecklingen och möta efterfrågan har en rad satsningar gjorts. Det senaste halvåret har ett 20-tal personer rekryterats och senare i år ska flera nya bilar köpas in.

– För att det här ska fungera krävs en bra organisation i grunden, och stora resurser har lagts på utbildningar och utveckling den senaste tiden, säger Sofie Strömberg, HR-ansvarig.


Michael Holgersson

Två av dem som jobbar som förare på Skellefteå Taxi är Michael Holgersson och Alexandra Andersson. Michael har kört i över sex år och trivs bra med yrket.

– Jag gillar dels att det är ett serviceyrke där jag får träffa otroligt många spännande människor, men även att det är oregelbundna arbetstider. För mig är det en möjlighet att kunna arbeta kväll eller helg – och att vara ledig mitt i veckan istället, säger Michael som sedan ett antal år tillbaka även är en av 27 delägare i bolaget.

– Att det finns den typen av möjligheter att utvecklas och få ta mer ansvar ser jag som väldigt positivt.

Roligare än väntat

Alexandra har kört sedan maj 2019.

– Jag driver eget som arbetsterapeut men ville även ha ett kompletterande jobb. Jag valde taxi för att det är ett jobb där man får träffa många olika människor, och att man aldrig vet hur dagen ska se ut. Det finns något tilltalande med det, säger hon.


Alexandra Andersson

Efter snart nio månader är hon glad att hon valde taxiyrket.

– Det har varit ännu roligare än jag trodde. Vi kollegor har superkul på jobbet och jag rekommenderar utan att tveka andra att överväga taxiyrket, säger Alexandra.

Så blir du taxichaufför

För att ta taxilegitimation krävs det att du…

  • Har fyllt 21 år.
  • Sedan minst två år har körkort med behörigheten B eller har körkort med behörigheten D.
  • Uppfyller de medicinska krav som är nödvändiga med hänsyn till säkerheten för passagerare och andra trafikanter.
  • Bedöms vara lämplig att tjänstgöra som förare i taxitrafik i fråga om yrkeskompetens och laglydnad.
  • Har avlagt godkänt körprov för taxiförarlegitimation.

Skellefteå Taxi söker inte bara dig som redan har taxiförarlegitimation. Om de tror att du är rätt person för arbetet som taxichaufför så kan de erbjuda dig stöd i dina studier för att ta din legitimation. Chaufförer på både deltid och heltid efterfrågas.

Läs mer på skellefteataxi.se eller kontakta Sofie Strömberg direkt på sofie@skellefteataxi.se eller 0910-85018

www.skellefteataxi.se
Telefon: 0910-17 000
sofie@skellefteataxi.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Skellefteå Taxi.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons