Annons

Skapar nytt nattklubbskoncept för 18+: ”De i vår ålder vill också gå ut och dansa”

NÖJE Efter att de befintliga nattklubbarna i allt större utsträckning stängt ute de som är under 20 år har ett gäng 18- och 19-åringar valt att ta ett eget initiativ.

Annons

I ett konferensrum på Folkparken sitter sex personer och planerar när Megafonen kommer på besök. Gemensamt är att de alla har samma arbetsplats – och är mellan 18 och 19 år.

Bakgrunden till att de tagit det här initiativet är att de befintliga nattklubbarna i Skellefteå till stor del stängt ute de som är under 20 år, förutom vid vissa undantagsfall då det är 18+ som gäller.

– De har blivit mycket hårdare på åldersgränserna sedan årsskiftet och det gör att vi som är under 20 år inte har någonstans att gå ut om vi vill dansa och ha roligt, säger Elin Norberg som tillsammans med Elvira Hägglund, Emil Burström, Billy Bäcklund, Alexander Larsson och Jonatan Larsson är de som nu ska dra igång ett eget nattklubbskoncept.

Annons

Premiärdatumet är satt till lördag den 2 maj. Folkparkens pub och lokalen Kärnan, där dansgolvet ska förläggas, har plats för upp till 500 personer.

– Vi som arrangerar känner målgruppen väl då vi själva är en del av den, men vi har även goda erfarenheter från event då vi alla jobbar på Folkparken – så vi vet vad som krävs för en bra kväll, säger Jonatan.

Visa möjligheter

Från Folkparkens sida ser de positivt på initiativet.

– En stor del av den yngre generationen saknar relation till allt som händer här på Folkparken, och det här är ett bra sätt att locka hit dem för att visa vilka möjligheter som finns här, säger Lina Björk Larsson, verksamhetschef.

Förhoppningen är att det här ska bli ett återkommande koncept.

– Blir det lyckat kommer vi absolut att köra igen, och om trycket blir riktigt stort finns goda möjligheter att växla upp ytterligare inom husets väggar, säger Jonatan.

Artikeln är en del av Megafonen nr 2 – 2020. Läs hela tidningen här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons