Annons
Sponsrad artikel

Vår livsstil förändras: ”Många vill helt enkelt bestämma över sin egen tid”

ANNONS Går över till en livsstil med ökad frihetskänsla och en högre nivå av välmående.

Om man tittar på folkhälsan i Sverige idag är den överlag fortsatt god jämfört med tidigare år. Exempelvis kan vi se att medellivslängden ökar och att riskkonsumtionen av alkohol bland unga minskar.

De problem som finns är ofta kopplade till psykisk ohälsa – ett ämne som vi även har börjat prata mer öppet om under de senaste åren. Många lider av stress och oro. De regionala skillnaderna är fortsatt stora.

Om vi tittar specifikt på Skellefteå när det gäller just psykisk ohälsa kan vi se att under de senaste tre åren har andelen Skellefteåbor som får regelbunden behandling med sömn- och lugnande medel minskat.

Annons

GIGEKONOMI HÄR FÖR ATT STANNA
Någonting som sannolikt påverkar den allmänna hälsan i landet är att det traditionella sättet att se på arbetslivet luckras upp.

Det innebär att allt fler väljer att arbeta på uppdragsbasis, vilket är grunden i gigekonomin. Det är allt vanligare idag att välja att vara visstidsanställd eller försörja sig som frilansare.

Många vill helt enkelt bestämma över sin egen tid. Att arbeta som anställd mellan klockan nio och fem stämmer helt enkelt inte så väl överens med bilden av en modern livsstil där man själv sätter reglerna. Många väljer att gå över till en livsstil med ökad frihetskänsla och en högre nivå av välmående.

Annons

INTERIMCHEFER ÄR VANLIGT
Gigekonomin förekommer i flera olika branscher. Bland ledare är det populärt och lämpligt att hoppa in på uppdragsbasis exempelvis som interimchef.

Personen får då chansen att komma in i en organisation med ett opåverkat intryck sedan tidigare och kan med fräscha ögon se vad som behöver göras.

Dessutom kan en lyckad matchning leda till en anställning längre fram om det finns intresse för det. Eller så hoppar personen i fråga senare på ett nytt gig på något annat spännande ställe.

För organisationen blir det en kostnadseffektiv lösning att ta in en gigare på ett tidsbestämt uppdrag parallellt med att företaget letar efter en annan lösning.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons